Business Hi-Tech

Bitdefender: Atacurile informatice legate de coronavirus au atins o medie de 4.000 pe zi

Bitdefender: Atacurile informatice legate de coronavirus...

Autor: Adrian Seceleanu

04.05.2020, 00:01 341

Numărul ameninţărilor informatice care exploatează subiectul pandemiei cu noul coronavirus a urcat constant în luna aprilie, pe măsură ce tot mai multe ţări au fost afectate de SARS-CoV-2, cu un plus de activitate de luni până vineri, când mai multe dispozitive sunt active, şi o uşoară domolire în weekenduri, conform datelor companiei de securitate cibernetică Bitdefender, controlată de familia Talpeş.

„Creşterea din luna aprilie a dus numărul de atacuri pe tema noului coronavirus la o medie de circa 4.000 pe zi, faţă de câteva sute zilnic în prima jumătate a lunii martie. Valorile cele mai ridicate au fost înregistrate în 18 şi 19 martie, precum şi în 14, 16 şi 17 aprilie, în care s-au înregistrat cifre de până la de trei ori mai mari faţă de o zi obişnuită. Cele mai vizate ţări sunt cele europene, Statele Unite ale Americii, Africa de Sud şi Australia, ceea ce arată o legătură direct proporţională între numărul de infectărilor pe plan medical şi cel al infectării cu ameninţări informatice, pe fondul interesului crescut al oamenilor pentru acest subiect. România se află între ţintele preferate din Europa ale atacatorilor în luna aprilie”, conform companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO