Business Hi-Tech

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice Bitdefender: Investiţiile suplimentare făcute pe fondul pandemiei au crescut tranzacţiile pe piaţa de securitate IT. Fiecare tabletă cumpărată a atras după sine achiziţia unei soluţii de seuritate

ZF DIgital Summit 2020

Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări...

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.11.2020, 13:20 118

Pandemia de COVID-19 şi măsurile de limitare a răspândirii virusului au dus la creşterea tranzacţiilor pe piaţa de IT, în condiţiile în care mutarea în mediul online a angajaţilor şi munca de acasă au însemnat investiţii suplimentare în echipamente, spune Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice Bitdefender.

„În momentul în care forţa de muncă a plecat acasă echipele de securitate au pierdut din vizibilitatea a ceea ce se întâmplă pe reţelele angajaţilor. La nivel internaţional, companiile au fost luate pe nepregătite, nu aveau protocoale şi proceduri de securitate care să asigure securitatea şi angajaţilor care lucrează de acasă. Nu aveau dispozitive mobile pe care angajaţii să le poată lua acasă pentru a-şi desfăşura munca. Investiţiile suplimentare făcute pe fondul pandemiei au crescut tranzacţiile pe piaţa de securitate IT. Fiecare tabletă cumpărată a atras după sine achiziţia unei soluţii de seuritate”, a spus Bogdan Botezatu, în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit 2020.

El a adăugat că odată cu schimbarea modului de lucru au crescut şi numărul atacurilor cibernetice, iar pentru a se proteja, companiile mari au echipat angajaţii şi cu soluţii de conectivitate sigure.

„Cei mai mari jucători din piaţă au distribuit angajaţilor şi soluţii de conectivitate pentru a se asigura că informaţiile care pleacă din reţeaua angajaţilor nu se pierd pe drum şi nu sunt manipulate, dar s-a întâmplat în una din cinci companii, potrivit unui studiu realizat de noi.”

 

Alte declaraţii

Câteva companii au făcut ghiduri de securitate pentru reţelele de acasă, pentru ca ca angajaţii să le implementeze înainte de a se conecta pentru a minimiza riscurile de secruitate.

În martie s-a observat o creştere semnificativă a scanărilor rutelelor pentru că atacatorii voiau să vadă dacă sunt vulnerabile.

Transformarea digitală forţată va continua foarte accelerat. Acest lcuru va fi bun şi rău.  Bun pentru că vom intra în sfera ţărilor civilizate care au guvernanţă electronică, iar negativ pentru că multe companii nu sunt ancorate în trendul de infrastructură electronică, iar lipsa de experienţă s-ar putea să ducă la implementări greşite sau practici greşite a modului în care aceştia digitalizează serviciile.

Creşterea concurenţei pe piaţa forţei de muncă a specialiştilor în securitatea cibernetică.  Piaţa absoarbe mult mai mulţi specialişti decât oferă mediul academic. Piaţa are nevoe de mai multă forţă d muncă, în consecinţă vom avea parte de mai multe incidente, mai multe victime.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO