Business Hi-Tech

Bogdan Ciubotaru, managing partner, Aliant: România este un hub IT important, însă următorul nivel este să avem incubare locală de produse IT, cu potenţial global. România are nevoie să îşi dezvolte capabilităţi de R&D local

Bogdan Ciubotaru, managing partner, Aliant: Este nevoie de programe de susţinere pe partea de inovaţie în toate sectoarele, inclusiv cel de IT.

Bogdan Ciubotaru, managing partner, Aliant: Este nevoie de programe de susţinere pe partea de inovaţie în toate sectoarele, inclusiv cel de IT.

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.10.2023, 12:00 227

Aliant este integrator IT şi furnizor de servicii de transformare digitală ce deţine birouri în Bucureşti, Iaşi şi Bacău  Compania românească Aliant a închis anul 2022 cu afaceri de 12,6 mil. euro, în creştere cu 23% faţă de anul precedent.

Industria de IT&C locală are nevoie de mai multe companii care să dezvolte şi să furnizeze produse IT la nivel global pentru a ajunge la următorul nivel, consideră Bogdan Ciubotaru, managing partner în cadrul companiei româneşti Aliant – integrator IT şi furnizor de servicii de transformare digitală, cu afaceri de 12,6 mil. euro în 2022.

„România este un hub IT important, însă următorul nivel este să avem incubare locală de produse IT, cu potenţial global. Cred că România are nevoie să îşi dezvolte ca­pa­bilităţi de R&D (research and development) local, făcut de companii ro­mâ­neşti, care la un moment dat, în viitor, să poată deveni unicorni. Avem deja exemple de paşi buni făcuţi în direcţia asta, însă nu su­ficient. Este nevoie de programe de sus­ţinere pe partea de inovaţie în toate sectoa­rele, inclusiv IT“, a spus pentru ZF Bogdan Ciubotaru, managing partner, Aliant.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO