Business Hi-Tech

Bravva Angels, comunitate de business angels dedicată femeilor-antreprenor: o parte din investitorii Bravva au finanţat start-up-ul Vestinda, o platformă pentru automatizarea tranzacţionării şi investiţiilor fondată de Alin Breaban şi Diana Drăjneanu

Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels

Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.01.2024, 11:16 94

Bravva Angels, o comunitate de investitori de tip business angel din România dedicată susţinerii start-up-urilor cu cel puţin o femeie fondator, anunţă că o parte din investitorii Bravva au finanţat start-up-ul Vestinda - o platformă pentru automatizarea tranzacţionării şi investiţiilor fondată de Alin Breaban şi Diana Drăjneanu la finalul anului 2022, au transmis reprezentanţii comunităţii Bravva Angels printr-un comunicat. Vestinda are o campanie activă de crowdfunding pentru 75.000 euro şi a atras ȋn 2023 finanţare de 300.000 euro de la Techstars Boston - cel mai mare accelerator pentru start-up-uri tech - şi dPixel - fondul de investiţii al Băncii Sella din Italia.

„O parte din investitorii Bravva au decis să investească în Vestinda datorită activităţii sale de pionierat în domeniul automatizării tranzacţionărilor, echipei tehnice şi de vânzări excelente şi strategiei de piaţă bazată pe comunitate, ceea ce este foarte promiţător. Vedem un potenţial de creştere uriaş ȋn viitor pentru ei, nu doar în segmentul Web3, ci şi în activele financiare tradiţionale", a spus Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels.

Vestinda a creat o tehnologie de automatizare a tranzacţionării şi investiţiilor care ajută utilizatorii să-şi automatizeze şi să-şi dezvolte portofoliile folosind algoritmi similari unui hedge fund. Utilizatorii pot alege din diverse strategii testate şi construite de profesionişti, pot construi strategii de tranzacţionare fără a fi nevoie de codare şi pot automatiza tranzacţionările fără efort, potrivit sursei citate anterior. Platforma a încheiat deja parteneriate cu traderi experţi si comunităţile acestora, precum Alexandru Hobincu din România şi Kris Waters din Turcia, dar şi cu platforme de tranzacţionare globale precum Atani din Spania. De la ȋnfiinţare, Vestinda a înregistrat o creştere constantă, raportând în 2023 o creştere lunară de 20%, peste 10.000 de utilizatori din 40 de ţări şi peste 150.000 de tranzacţii în valoare de peste 50 de milioane de dolari. Fondul intern al companiei a obţinut un profit de peste 60%, cu un risc mai mic decat piaţa. Cu ajutorul noii finanţări, obiectivul companiei este să atingă 0,5 milioane de dolari ARR ("Annual Recurring Revenue").

„Pe lȃngă aspectul financiar, procesul de fundraising este pentru noi o oportunitate de a atrage oameni care ne ȋmpărtăşesc viziunea şi care vor să ni se alăture ȋn această călătorie. Căutăm nu doar investitori, ci parteneri ȋn construirea viitorului ȋn automatizarea investiţiilor şi suntem recunoscători că ni s-a alăturat Bravva, de la care am primit deja sprijinul comunităţii. Intenţionăm să folosim fondurile atrase pentru dezvoltarea produsului, marketing şi compliance. Atȃt procesul de fundraising, cȃt şi obiectivele noastre pentru acest an sunt aliniate pentru a ne pregăti pentru următoarea rundă de finanţare, ȋn 2025”, a spus Diana Drăjneanu, co-fondatoarea Vestinda.

Bravva Angels este o comunitate de business angels care susţin cu prioritate start-up-uri fondate de femei sau de echipe mixte, prin investiţii financiare, mentorare şi educaţie, iar tichetele de investiţii individuale sunt între 5.000 euro şi 50.000 euro. Pe lȃngă susţinerea femeilor-fondator, Bravva are misiunea să susţină femeile care doresc să devină investitori, pe care le ajută să ȋnveţe despre investiţii, să participe la oportunităţi de finanţare şi să devină mentori şi advisori.

„Un interes deosebit este acordat soluţiilor tech la probleme din sănătate, educaţie, energie verde, mobilitate, productivitate, management financiar sau parenting”, potrivit reprezentantelor Bravva.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO