Business Hi-Tech

Business Magazin. Cine este Dragoş Stroescu cel care a fost unul dintre fondatorii Datanet Systems, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii li sisteme IT&C de pe piaţa naţională, care a depăşit pragul de 38 de milioane de euro

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.06.2023, 14:16 246

Încă din momentul alegerii facultăţii Dragoş Stroescu a pariat pe sectorul de comunicaţii şi tehnologie, chiar dacă la momentul respectiv era încă la început. Şi nu s-a oprit doar la a-şi construi cariera în această industrie – pasiunea sa a luat forma unei iniţiative antreprenoriale, ajunsă în prezent unul dintre cei mai mari integratori de soluţii şi sisteme IT&C de pe piaţa naţională. Cum s-a adaptat la criză businessul românesc Datanet Systems, integrat în urmă cu 13 ani în grupul internaţional Soitron?

„Compania a fost fondată reunind capacităţile inginereşti şi spiritul tânăr al fondatorilor, cu maturitatea şi abilitatea punerii în practică adusă de Vasile Velicu, primul director general al companiei şi cel care a dat practic primul impuls. Restul, cum s-ar spune, este istorie”, povesteşte Dragoş Stroescu, cofondator şi director executiv al Datanet Systems.

Dacă în copilărie îşi dorea să fie pilot în aviaţia militară, antreprenorul povesteşte că viaţa l-a dus pe un drum diferit, pe care nu îl regretă. Atras de tot ce însemna electronică aplicată, la începutul anilor ’80 şi-a pus toată speranţa şi încrederea că sectorul de comunicaţii şi tehnologie va cunoaşte o dezvoltare amplă şi va fi de interes la un moment dat. Astfel, după ce a terminat liceul Sf. Sava din Bucureşti, a urmat cursurile Facultatăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, în cadrul căreia a obţinut şi diploma de master, şi, după terminarea studiilor, şi-a început cariera în cadrul unei companii de profil, iar în 1998 a pus bazele companiei Datanet Systems. Privind în urmă, la cei 25 de ani de activitate, crede că cea mai mare satisfacţie este împlinirea şi bucuria că a realizat cu sens. „În calitate de cofondator al Datanet, mă bucur că aceşti ani au fost însoţiţi de o creştere constantă an după an.”

În prezent, Datanet Systems este unul dintre cei mai mari integratori de soluţii şi sisteme IT&C de pe piaţa naţională, care a depăşit pragul de 38 de milioane de euro cifră de afaceri la finalul anului trecut, înregistrând o creştere de 34%. Începând cu anul 2010, compania face parte din grupul slovac Soitron, integrator de sisteme şi furnizor de servicii de outsourcing IT cu experienţă pe piaţa europeană şi înregistrează aproximativ 700 de experţi şi specialişti IT în Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Marea Britanie, România, Turcia şi Bulgaria. Potrivit ZF, în urmă cu 13 ani grupul Soitron a cumparat 51% din acţiunile operatorului telecom local Datanet Systems, companie cu venituri de 15 milioane de euro la acea vreme. Grupul a înregistrat afaceri de 108 milioane de euro la finalul anului 2021, potrivit reprezentanţilor companiei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO