Business Hi-Tech

Ca sa-si revina, Motorola a pus doi directori executivi

06.08.2008, 19:27 18

Motorola, cel mai mare producator de telefoane mobile din Statele Unite, l-a numit in functia de director executiv al diviziei de telefoane mobile pe Sanjay Jha, fost director de operatiuni (COO) al producatorului american de echipamente telecom Qualcomm, scrie New York Times.
Jha va fi, de asemenea, codirector executiv al intregii companii, alaturi de Greg Brown, care a preluat conducerea dupa demisia lui Ed Zander. Brown va fi de asemenea co-CEO, precum si director al diviziei de solutii broadband. Cei doi vor fi responsabili de evolutia companiei in incercarea acesteia de a se diviza.
Reprezentantii Motorola au declarat ca l-au ales pe Jha in primul rand datorita experientei sale in domeniu si datorita capacitatii sale de a gestiona restructurari in cadrul companiilor.
Timp de mai multe luni, Motorola a cautat un director pentru a-si revitaliza divizia neprofitabila de telefoane mobile.
Compania, care era cel mai mare producator mondial de mobile in urma cu zece ani, a scazut pe pozitia a treia in topul de profil, dupa ce inginerii sai nu au reusit sa repete succesul telefonului Razr.
Numirea lui Jha ca director al diviziei de telefoane mobile a fost intampinata cu entuziasm de catre investitori, determinand cresterea pretului actiunilor Motorola cu 11,46%, la 9,82 dolari (6,30 euro).
Totusi, in ciuda experientei sale in domeniul internetului mobil, alegerea sa este una destul de neobisnuita, sustin analistii, dat fiind faptul ca acesta a lucrat in industria de chip-uri pentru telefoane mobile si nu are experienta in designul terminalelor.
In trimestrul al doilea, Motorola a trecut pe profit, desi veniturile au scazut, iar Brown a precizat ca este necesar ca divizia de telefoane mobile sa aiba rezultate mult mai predictibile.
Intr-un interviu acordat New York Times, Jha a precizat ca nu stie inca ce trebuie sa faca pentru a stimula inovatia in cadrul companiei si ca va avea nevoie de trei luni pentru a analiza operatiunile diviziei.
El a mai spus ca Brown a stabilit inca de anul trecut un plan de dezvoltare care prevede lansarea a 34 de noi terminale in a doua jumatate a acestui an. "Rolul meu este sa dezvolt aceasta idee", a declarat Jha.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO