Business Hi-Tech

Cartuse de imprimanta reconditionate la Otopeni

05.06.2003, 00:00 30

Daca  in Romania se recicleaza doar 1% din cartusele de imprimanta uzate, situatia se va schimba pe viitor, promite compania britanica IT Image, care a deschis prima fabrica autohtona de "recuperare".
Fabrica inaugurata in apropiere de Bucuresti (Otopeni) este cea mai mare din Europa de Est. Investitia initiala se ridica la 500.000 de euro.
IT Image este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de cartuse de imprimanta compatibile cu principalele marci de pe piata globala si detine, in prezent, in afara unitatii din Romania, inca trei linii de productie, doua in Marea Britanie si una in Irlanda.
Practic, angajatii IT Image demonteaza si curata cartusele uzate, inlocuind componentele defecte. Apoi, cartusul este reasamblat si vandut, la un pret mai mic fata de un cartus noul. Calitatea este certificata ISO 9002 (fiecare produs este testat separat pentru controlul calitatii), iar cartusele sunt garantate sa functioneze la aceiasi parametri cu produsul nou. Tehnologia actuala le permite britanicilor sa refaca practic 98% din modelele de cartuse de pe piata, unele dintre ele find vandute chiar sub brandul producatorului original: HP, Lexmark, Canon, Xerox, Epson sau altele.
Ideea venirii in Romania a fost justificata de mai multi factori. In primul rand, piata din Europa de Est este una care creste cu o rata mult mai mare fata de pietele occidentale in acest moment, a declarat Jonathon Wagstaff, managing director al IT Image. Romania constituie una din cele mai mari piete din aceasta zona si permite de asemenea extinderea companiei in Grecia si Turcia. In plus, fabrica din Romania permite realizarea unui volum mare de cartuse cu un cost de productie scazut, spun oficialii IT Image.Pe viitor, fabrica de langa Otopeni spera sa ajunga la o productie de un milion de cartuse pe an (incepand din 2006), din care 80% vor merge la export. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO