Business Hi-Tech

Cât costă fabricarea iPhone 6 şi 6 Plus

Cât costă fabricarea iPhone 6 şi 6 Plus

Autor: Cătălin Niţu

25.09.2014, 10:45 2986
În cazul în care vă întrebaţi câţi bani face Apple din vânzarea fiecărui iPhone, a venit momentul să aflăm cât costă componentele din fiecare. Compania IHS a analizat fiecare dintre cele două modele noi, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus şi a venit cu rezultatele finale, adunând preţurile.
 
Pentru un iPhone 6, în varianta sa de bază cu 16 GB de spaţiu de stocare intern, Apple cheltuie aproximativ 200 de dolari pe componente şi asamblare, în timp ce varianta de 128 de GB costă aproximativ 247 de dolari. Cum era de aşteptat, un iPhone 6 Plus costă mai mult, dar diferenţa este neaşteptat de mică. Varianta cea mai ieftină a phabletului Apple, cu 16 GB de stocare costă 216 dolari, în timp ce varianta cea mai scumpă costă 263.
 
Aceste cifre aduc profiturile Apple din vânzarea acestor dispozitive la 69% din preţul pe care îl plăteşte clientul, în timp ce varianta cea mai scumpă este chiar mai profitabilă, procentul ridicându-se la 70%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO