Business Hi-Tech

Cătălin Şomfălean, CEO al Innobyte, dezvoltator de soluţii software pentru e-commerce: Am decis să susţinem costul provocat de eliminarea scutirii de impozit pentru domeniul IT, pentru ca această măsură să nu impacteze veniturile angajaţilor

Cătălin Şomfălean, CEO al Innobyte

Cătălin Şomfălean, CEO al Innobyte

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.11.2023, 11:36 94

Compania locală Innobyte Solutions, specializată în dezvoltare software pentru industria de e-commerce, cu afaceri anuale de circa 10 mil. lei, anunţă că va susţine costul provocat de eliminarea scutirii de impozit pentru domeniul IT, pentru ca măsura să nu impacteze veniturile angajaţilor. În cadrul Innobyte lucre o echipă de 28 de persoane la finalul anului 2022, potrivit datelor publice.

„Noile măsuri fiscale anunţate de Guvern contribuie şi mai mult la starea generală de instabilitate socio-economică pe care o trăim deja de trei ani. Cu toate acestea, într-o perioadă în care am învăţat că rezilienţa şi luarea deciziilor trebuie să aibă în vedere nu doar cifrele din tabelele Excel, ci şi binele oamenilor cu care lucrăm zilnic - echipa noastră şi colegii noştri - am decis să susţinem costul provocat de eliminarea scutirii de impozit pentru domeniul IT, pentru ca această măsură să nu impacteze veniturile angajaţilor”, a spus Cătălin Şomfălean, CEO al Innobyte.

Companie românească a închis anul 2022 cu afaceri de puţin peste 9,7 mil. lei (1,9 milioane euro), înregistrând o scădere de 8% faţă de anul precedent, arată datele publice. În acelaşi interval de timp, profitul companiei a înregistrat o scădere de peste 46% în 2022 comparativ cu anul 2021, ajungând astfel la 1,4 mil. lei (295.000 euro), conform sursei citate anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO