Business Hi-Tech

Ce este tehnologia quantum dot

Ce este tehnologia quantum dot

Autor: Cătălin Niţu

24.01.2015, 09:46 2436

Este general acceptat faptul că televizoarele din prezent sunt mult mai bune din punct de vedere al calităţii imaginilor afişate decât cele din urmă cu doar câţiva ani. Cu toate că rezoluţia afişată a rămas în mare parte neschimbată, acestea au început să ofere timpi de răspuns mai mici, culori mai naturale şi redare mai corectă a culorii negre. Deşi mulţi numesc televizoarele plate şi subţiri „plasme”, adevărul este că majoritatea dintre noi avem acasă televizoare LCD, retroiluminate cu LED-uri. Televizoarele cu plasmă, de departe cele mai bune când vine vorba despre calitatea imaginii, au dispărut aproape complet, industria fiind atrasă în ultima vreme de tehnologii mai ieftine de produs şi mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Încercarea de a produce display-uri OLED de dimensiuni mari s-a dovedit a fi foarte scumpă, iar în prezent există foarte puţine astfel de modele pe piaţă, toate la preţuri inaccesibile utilizatorului de rând. În ultimii ani, companiile producătoare de televizoare au început să prezinte la CES diverse noi tehnologii pe care le vor integra în generaţiile noi de televizoare, iar denumirile 4K şi UHD (Ultra HD) au intrat deja în vocabularul oricărui pasionat de tehnologie.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO