Business Hi-Tech

Cel mai cunoscut antreprenor din IT şi-a mutat rezidenţa fiscală din Cipru în Olanda

Cel mai cunoscut antreprenor din IT şi-a mutat rezidenţa fiscală din Cipru în Olanda

Autor: Adrian Seceleanu

15.08.2013, 22:07 2771

Antreprenorul din industria IT Radu Georgescu, 45 de ani, cunoscut pentru că a vândut în ultimii zece ani companii pe care le-a creat de la zero unor giganţi precum Microsoft sau Naspers, şi-a transferat luna trecută acţiunile de la una dintre companiile pe care le deţine de la o structură de tip holding pe care a înfiinţat-o în Cipru în 2009 către o altă companie, înfiinţată de această dată în Olanda, potrivit datelor disponibile în Monitorul Oficial.

Georgescu a transferat acţiunile de la Gecad Net - una dintre companiile pe care le deţine, cu afaceri de 3,2 mil. euro anul trecut, de pe compania Concentric Limited din Cipru, către compania Concentric Holding BV, înregistrată în Olanda, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Georgescu nu a putut fi contactat pentru detalii până la închiderea ediţiei. În 2009, când Georgescu a înfiinţat compania din Cipru, el îşi explica acţiunea prin faptul că dorea să-şi eficientizeze operaţinile. „Am vrut să mă pot uita la toate investiţiile mele într-un singur Excel. Nu este o fugă de taxe”, afirma el. În această primăvară Ciprul a naţionalizat parţial depozitele din băncile cipriote în schimbul unui ajutor financiar internaţional de 10 mld. euro, necesar pentru a salva sistemul bancar din ţară. Adrian Seceleanu

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

AFACERI DE LA ZERO