Business Hi-Tech

Cel mai performant telefon Nokia a fost testat prin picaj de la marginea spaţiului cosmic. VIDEO

Cel mai performant telefon Nokia a fost testat prin picaj de la marginea spaţiului cosmic. VIDEO

Autor: Radu Racu

29.11.2012, 15:39 5331

Un retailer finalndez a testat cel mai performant model al compatrioţilor de la Nokia ridicându-l cu un balon la marginea spaţiului cosmic apoi lăsându-l să cadă, scrie Daily Mail.

Magazinul online Verkkokauppa.com a ataşat modelul Nokia Lumia 920 de un balon meteorologic pe care l-au lansat de pe acoperişul sediului din Helsinki.

Operaţiunea a fost înregistrată de camera telefonului. Terminalul a fost închis într-un container special care l-a ajutat să rămână funcţional chiar şi la temeperaturile de sub zero grade de la marginea spaţiului cosmic. Nokia Lumia 920 a supravieţuit ascensiunii până la 30 de kilometri şi picajului pe pământ.

Verkkokauppa.com a anunţat ulterior că un al doilea model a fost lansat şi că oferă o recompensă de 1.000 de euro persoanei care îl găseşte. Coordonatele furnizate de GPS-ul telefonului îl plasează în regiunea lacurilor din Carelia de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO