Business Hi-Tech

Celestica isi deschide o fabrica pe piata romaneasca

22.06.2004, 00:00 53

Producatorul canadian de componente pentru echipamente IT Celestica va deschide o linie de productie in Romania, infiintand o subsidara la Brasov, sustin surse din piata.
"Sentinta judecatoreasca de infiintare a firmei a fost pronuntata la 30 aprilie. Compania are un capital social de un milion de dolari si are ca actionari doua firme localizate in Ontario, ambele controlate de Celestica", au adaugat sursele citate.
Compania canadiana este un important furnizor de componente electronice catre marii producatori de echipament IT&C . Printre clientii companiei se numara Motorola, Lucent Technologies, NEC, Avaya si altele. Celestica a avut anul trecut venituri de 6,74 miliarde dolari. Majoritatea incasarilor sunt realizate pe partea de echipament de retea (aproape 25%), solutii de telecomunicatii (23%) si servere (22%).
Celestica detine filiale in America de Nord si Sud, Asia si Europa (Cehia, Franta, Italia, Marea Britanie). Anul trecut, subsidiarele din Europa au realizat 20% din veniturile companiei. Actiunile Celestica sunt tranzactionate la bursa din New York (NYSE) si la cea din Toronto (TSE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO