Business Hi-Tech

Cine este Calin Tatomir, noul CEO al Microsoft Romania

Cine este Calin Tatomir, noul CEO al Microsoft Romania
09.09.2008, 23:29 968

Calin Tatomir (foto), 46 de ani, unul dintre cei mai cunoscuti manageri din industria locala IT&C, va prelua de la data de 15 octombrie pozitia de director general al reprezentantei locale a Microsoft, el inlocuindu-l in functie pe Silviu Hotaran. Tatomir, care a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti in 1987, a condus divizia de servicii a companiei americane Digital, ulterior ocupand pozitia de director de vanzari al Compaq Romania - devenind unul dintre cei mai importanti executivi de pe piata locala IT. Tatomir este renumit pentru cunoasterea pietei, precum si pentru conexiunile pe care le detine la nivel guvernamental si in mediul de business. In perioada in care Calin Tatomir era seful vanzarilor Compaq compania a castigat licitatia pentru informatizarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in valoare de 120 mil. euro, unul dintre cele mai mari contracte IT ale statului din acea vreme.
In anul 2001, cand HP a achizitionat la nivel global Compaq, Tatomir a parasit compania pentru a-si deschide propria afacere, un cabinet de consultanta IT&C, business pe care l-a condus pana in prezent. Cabinetul lui Tatomir a avut anul trecut 26 de angajati si a facut un profit net de 87.000 de euro, la afaceri de 1,2 mil. euro. "A face parte din Microsoft si a lucra intr-o pozitie executiva este o experienta unica si probabil cel mai dorit job din piata romaneasca de tehnologia informatiei. Chiar daca am o experienta de 12 ani in functii de conducere in corporatii americane, cred ca sunt in fata unei provocari mai mari", a declarat Tatomir.
Cel mai mare producator de soft din lume a inregistrat anul trecut in Romania afaceri de 24,5 mil. euro si un profit net de 5,6 mil. euro, conform datelor Ministerul Finantelor, care nu reflecta intreg businessul local al gigantului software. Microsoft Romania a raportat pentru anul fiscal incheiat la 30 iunie venituri mai mari cu 45%.
Silviu Hotaran a decis sa plece de la conducerea Microsoft Romania pentru a-si dezvolta propria afacere, in consultanta. El si-a inceput cariera la Microsoft ca director general al filialei din Romania, de la deschiderea acesteia, in 1996. In anul 2004, a fost numit director general al Microsoft pentru Europa de Sud-Est si a fost responsabil pentru dezvoltarea afacerilor companiei in zece tari din regiune. In iunie 2007, a revenit ca director general in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO