Business Hi-Tech

Cisco investeste 60 mil. $ in IMM-urile din Rusia

03.07.2008, 00:00 21

Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea din lume, a anuntat ca va finanta un fond care va investi in companii de IT si de tehnologie din Rusia si regiunea CSI, scrie Bloomberg.

Potrivit oficialilor companiei, Cisco Systems a investit 60 mil. dolari (37,98 mil. euro) intr-un fond de investitii cu capital privat care va fi gestionat de catre Almaz Capital Partners, ce detine birouri in Silicon Valley si in Moscova. Noul fond se va numi Almaz Capital Russia Fund I.

Reprezentantii Cisco au adaugat ca fondul vizeaza intreprinderi mici si mjilocii din Rusia/CSI, cu un potential ridicat de crestere, care activeaza in domeniul tehnologic, media sau telecom. Mutarea face parte dintr-o strategie mai ampla a Cisco de a-si consolida legaturile cu centre de inovare si cercetare din intreaga lume.

Cisco are investitii de peste 2 mld. dolari (1,26 mld. euro) in companii IT din regiuni precum China, India, Israel, Statele Unite si Europa.

Anul trecut, un consortiu de sapte investitori, care include un fond de investitii finantat de compania americana, Cisco Growth Fund III, a platit 2 mil. euro pentru 11,76% din actiunile producatorului local de software Gecad Technologies, parte a grupului Gecad, detinut de Radu Georgescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO