Business Hi-Tech

Clientii Orange pot urmari imagini in direct cu traficul de pe DN1

Clientii Orange pot urmari imagini in direct cu traficul de pe DN1
04.07.2006, 18:58 85

Orange, operatorul de servicii de telefonie mobila din Romania, ofera clientilor, incepand de ieri, transmisiuni in direct pe telefonul mobil cu traficul de pe autostrada DN1, intre Azuga si Bucuresti.
Pentru a putea furniza imaginile in direct pe telefonul mobil, Orange a avut nevoie de o solutie tehnica furnizata de Alcatel si a trebuit sa semneze un protocol cu Politia Rutiera, conform oficialilor companiei.
Imaginile transmise pe mobil sunt preluate de la sistemul de supraveghere video a autostrazii DN1, sistem care a fost pus in functiune in luna decembrie 2005 de catre Alcatel, avand la baza echipamente furnizate de companie si o investitie de 2,8 de milioane de euro.
Insa pentru a putea vedea cat de aglomerata este DN1, utilizatorii trebuie sa dispuna de un telefon mobil compatibil cu tehnologiile GPRS, EDGE sau 3G prin intermediul carora pot accesa portalul de Internet Orange World al operatorului de telecomunicatii.
"Clientii nostri sunt insa foarte interesati de transmisiunile in direct din portalul Orange World, indiferent daca acestea sunt programe difuzate de pe cele 13 posturi de televiziune si patru posturi radio disponibile, concerte, meciuri de fotbal sau imagini captate de camera video din Piata Victoriei", a explicat Richard Moat, directorul executiv al Orange Romania.
"Imaginile transmise de camerele de supraveghere de pe DN1 vor suscita si mai mult interes, avand in vedere natura informatiilor puse la dispozitia utilizatorilor cu privire la aglomerari, ambuteiaje, devieri sau restrictii de circulatie", a adaugat acesta.
Orange are in plan sa extinda aceasta colaborare cu Politia Rutiera, urmand sa dezvolte noi servicii similare in viitorul apropiat, cum ar fi interogarea bazelor de date de interes public ale Politiei Romane prin intermediul SMS-urilor, pentru a gasi informatii despre bunuri furate, persoane disparute sau urmarite sau autovehicule sustrase.
"Iar pentru persoanele in varsta, cele cu handicap sever sau alte disabilitati, vom initia un proiect pilot, in baza caruia, prin intermediul Orange Romania, vor primi un aparat cu o cartela speciala, dedicat exclusiv apelarii sistemului 112", a declarat seful Politiei Romane, Dan Valentin Fatuloiu.
Autostrada DN1 este supravegheata pe sectorul Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Azuga de zeci de camere video mobile, inca de anul trecut, intrucat pe aceasta portiune se inregistreaza peste 60% din totalul accidentelor rutiere grave din tara si cu cea mai mare rata de mortalitate.
"Alcatel Romania a realizat solutia completa de supraveghere a traficului pe DN1, presupunand proiectare, instalare, punere in functiune, testare, training si management de proiect", a spus Dan Bedros, presedinte director general al Alcatel Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO