Business Hi-Tech

Clifford Chance a lansat o aplicaţie mobilă care oferă clienţilor asistenţă juridică online în cazul unei inspecţii

Nadia Badea

Nadia Badea

Autor: Roxana Rosu

08.03.2018, 15:01 233

Firma globală de avocatură Clifford Chance a lansat Dawn Raids App, o aplicaţie mobilă care oferă clienţilor ce fac obiectul unei inspecţii un ghid în timp real şi pas cu pas asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au, precum şi acces rapid la specialiştii Clifford Chance de la care pot primi imediat asistenţă juridică.

Dawn Raids App este prima aplicaţie care oferă asistenţă cu privire la modul de gestionare a inspecţiilor derulate de peste 80 de autorităţi de reglementare şi control la nivel global cum sunt, de exemplu, autorităţile judiciare sau administrative, incluzând autorităţile de concurenţă, fiscale, de reglementare şi control a diverselor pieţe, etc.

Prima versiune a aplicaţiei a fost lansată în Franţa în iunie 2017, iar ediţia globală – care acoperă 15 ţări din Europa, Asia Pacific şi Statele Unite – a fost dezvoltată ca urmare a cererii în creştere din partea clienţilor.

„Reflectând tendinţele internaţionale, autorităţile de reglementare şi control din România au fost extrem de active în ultimii ani, iar această realitate este de aşteptat să continue”, spune Diana Crângaşu, Senior Associate şi coordonator al practicii de dreptul concurenţei din cadrul Clifford Chance Badea.

Ea a adăugat că investigaţii se lansează în permanenţă, în diverse industrii, pe diverse practici, iar pentru companiile vizate totul începe de la momentul inspecţiei – modul în care angajaţii ştiu să gestioneze această situaţie are legătură directă cu întregul curs al investigaţiei ulterioare, precum şi cu decizia finală a autorităţii ce derulează investigaţia. Companiile trebuie să ştie foarte bine ce trebuie să facă în astfel de situaţii. ”Rolul nostru este să ajutăm încă de la început, prin sfaturi simple acordate în mod rapid – iar aplicaţia de faţă s-a dovedit extrem de utilă în acest sens”.

Dawn Raids App lansată de Clifford Chance pune la dispoziţie un ghid practic şi uşor de folosit de către utilizatorii de telefoane smart. Conţinutul său răspunde la întrebări punctuale, în funcţie de legislaţia în vigoare din fiecare ţară în parte. Structura aplicaţiei include:

 O platformă simplă şi uşor de folosit pentru a accesa conţinutul aferent fiecărei ţări.

  • Conţinut cu sfaturi practice şi legislaţie administrativă şi penală pentru 15 jurisdicţii.
  • Informaţii şi sfaturi în legătură cu peste 80 de autorităţi de reglementare şi control, de reglementare administrativă (abuz de piaţă, antitrust, piaţa muncii, protecţia datelor), precum şi judiciare (percheziţii, controale AML, controale fiscale etc).
  • Opţiunea de a contacta un specialist local Clifford Chance direct prin aplicaţie.

Nadia Badea, Partener Clifford Chance şi expert menţionat în aplicaţie drept contact de urgenţă în cazul unei inspecţii pentru biroul de la Bucureşti, adăugă: „Ca firmă globală, suntem în permanenţă preocupaţi să livrăm cele mai bune servicii şi să ne adaptăm la realităţile pieţei. Noile tehnologii ne ajută să combinăm know-how-ul unei firme globale de top cu cele mai potrivite soluţii tehnice, într-un exerciţiu de leadership în inovaţie pentru piaţa serviciilor de avocatură de business, având constant în minte nevoile şi beneficiile clienţilor noştri. Aplicaţia Dawn Raids este, de altfel, cea mai recentă iniţiativă într-o serie de proiecte prin care integrăm cu succes tehnologia în activitatea noastră”.

În 2016, Clifford Chance a anunţat un parteneriat cu Kira pentru a îmbunătăţi managementul procesului juridic printr-un software de Inteligenţă Artificială, iar în 2017 Clifford Chance s-a asociat cu NEOTA pentru a dezvolta un instrument automatizat dedicat instituţiilor financiare pentru a evalua şi gestiona impactul reglementărilor MiFID2. De asemenea, firma a înfiinţat de curând un grup global interdisciplinar dedicat tehnologiei – Tech Group, care va acorda asistenţă clienţilor din toate industriile, în legătură cu oportunităţile şi aspectele specifice pe care le implică noile tehnologii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO