Business Hi-Tech

Compania americană de consultanţă software Thoughtworks, prezentă la nivel naţional cu birouri în trei oraşe, a lansat un accelerator bazat pe inteligenţă artificială generativă, care să ajute companiile în dezvoltarea de noi produse, servicii şi modele de afaceri

Şerban Ţîr, managing director Thoughtworks România

Şerban Ţîr, managing director Thoughtworks România

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.08.2023, 17:27 55

Compania americană de consultanţă software Thoughtworks, prezentă la nivel naţional din 2005, anunţă lansarea unui accelerator bazat pe inteligenţă artificială generativă, care are ca obiectiv să ajute companiile în dezvoltarea de noi produse, servicii şi modele de afaceri, au transmis reprezentanţii jucătorului american printr-un comunicat. În România, subsidiara locală a companiei americane a raportat afaceri de 23,5 milioane de dolari în 2022, înregistrând o creştere de peste 63% faţă de anul precedent.

„Sectorul IT are o pondere importantă în PIB-ul României, iar piaţa locală se bucură de o prezenţă numeroasă de companii de tehnologie. Într-un context volatil, precum cel pe care îl traversăm în prezent, companiile au nevoie de soluţii cu ajutorul cărora să inoveze şi să devină tot mai competitive. Potenţialul AI generativă este unul foarte mare, iar prin acceleratorul Thoughtworks ne-am propus să venim în sprijinul companiilor care vor să obţină un avantaj competitiv, să dezvolte mai rapid soluţiile potrivite pentru clienţii lor. Totodată, aceste soluţii vor contribui la dezvoltarea pieţelor pe care operăm”, a spus Şerban Ţîr, managing director Thoughtworks România.

El a adăugat că acceleratorul de produse pe bază de inteligenţă artificială generativă dezvoltat de Thoughtworks permite liderilor de afaceri să ia decizii mai informate şi strategice cu privire la integrarea AI generativă în diferitele aplicaţii ale produselor lor.

„Având în vedere progresele avansate în domeniul inteligenţei artificiale generative, nu este surprinzător că multe companii experimentează deja această tehnologie. Dar, în acelaşi timp, fără a planifica scalarea proiectelor pilot care au succes şi fără a le integra în business, există riscul de a rezolva doar acele probleme de la suprafaţă, uşor de abordat. Cu acceleratorul nostru de produse bazat pe AI generativă, companiile vor dezvolta planuri ce combină opţiunile posibile cu perspectivele fezabile, ţinând cont de valoare, iar în decursul a câtorva săptămâni vor trasa deja calea către o scalare şi valoare de durată,” a spus Mike Mason, Chief Artificial Intelligence Officer, Thoughtworks.

Thoughtworks România deţine sedii în trei oraşe din ţară, respectiv Bucureşti, Cluj şi Iaşi, în cadrul cărora lucrează în prezent o echipă de circa 250 de specialişti care îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă, au spus reprezentanţii companiei într-un interviu acordat ZF la începutul acestui an.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO