• Leu / EUR4.9221
  • Leu / GBP5.6028
  • Leu / USD4.5466
Business Hi-Tech

Compania de IT locală Bento a atras 5,6 milioane lei printr-un plasament privat de acţiuni la care au participat peste 100 de investitori. Acţiunile firmei vor fi listate pe piaţa AeRO a BVB la începutul anului viitor

Compania de IT locală Bento a atras 5,6 milioane lei printr-un plasament privat de acţiuni la care au participat peste 100 de investitori. Acţiunile firmei vor fi listate pe piaţa AeRO a BVB la începutul anului viitor

Autor: Roxana Rosu

26.11.2021, 10:18 926

Bento – Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, a atras 5,6 milioane lei de la investitori în urma unui plasament privat încheiat încă din prima zi a ofertei.

Oferta de vânzare iniţială a fost suprasubscrisă cu peste 120% şi a fost suplimentată de la 400.000 de acţiuni până la aproape 900.000 de acţiuni, sumele totale subscrise depăşind 13 milioane de lei.

În cadrul plasamentului privat care a avut loc în data de 25 noiembrie au participat peste 100 de investitori, iar preţul pe acţiune a fost de 14 lei. Acţiunile companiei urmează să fie listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului viitor.

„Ziua de azi marchează un capitol important în istoria companiei noastre şi le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată. Când am pornit la drum împreună cu Radu acum aproximativ 17 ani, tot ce ne doream era să ne urmărim pasiunea pentru IT şi să dezvoltăm aplicaţii software care să îmbunătăţească viaţa clienţilor noştri. Astăzi, Bento este o companie cu peste 70 de angajaţi, cu o expertiză substanţială în dezvoltarea şi implementarea de software şi integrarea sistemelor IT, cu propria proprietate intelectuală, colaborând cu organizaţii de toate dimensiunile din România, Elveţia şi SUA. Accesul la piaţa de capital ne oferă oportunitatea de a accelera dezvoltarea companiei şi de a ne extinde şi mai mult prezenţa la nivel internaţional. Pe termen mediu şi lung avem în vedere consolidarea produselor software proprii, precum Bento Field Service Management sau Bento Mobile Device Management şi punerea la punct a unor noi canale de marketing şi vânzări dedicate promovării şi contractării de proiecte aferente acestor produse la nivel global,” a declarat Vlad Bodea, co-fondator şi membru în Consiliul de Administraţie al Bento.  

Bento activează de peste 17 ani în zona de dezvoltare şi implementare de soluţii software şi furnizare de servicii de infrastructură IT şi Cloud.

Compania are în acest moment peste 70 de angajaţi.

Plasamentul privat a fost intermediat de TradeVille, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat. În ceea ce priveşte aspectele juridice, Bento a fost sprijinită de societatea de avocatură Dentons şi cabinetul de avocatură Alina Alexe.

Compania este administrată de un Consiliu de Administraţie, format din trei membri aleşi cu un mandat de doi ani: Radu Scarlat (preşedinte), Vlad Bodea (membru) şi Claudiu Negrişan, (membru ne-executiv), un manager cu experienţă bogată în strategie, consultanţă de management, finanţe şi investiţii. 

Infuzia de capital obţinută în urma plasamentului privat va fi utilizată pentru accelerarea dezvoltării companiei, prin extinderea portofoliului de clienţi şi consolidarea produselor proprii. De asemenea, Bento are în plan dezvoltarea canalelor de vânzare şi marketing pentru promovarea acestor produse software în regiunea Europei de Est şi Balcani prin stabilirea de parteneriate cu companii locale din pieţele ţintă.

„Suntem încântaţi de succesul acestui plasament privat şi să vedem o nouă companie din domeniul IT care îşi va lista acţiunile la Bursa de Valori Bucureşti. Cred că anul 2021 poate fi declarat în mod cert anul IT-ului la Bursa de Valori Bucureşti având în vedere numărul semnificativ de companii din acest sector care au venit la BVB. Le urăm mult succes lui Vlad şi Radu, care ne demonstrează că drumul către o poveste antreprenorială românească de succes poate porni chiar de pe băncile facultăţii,” a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications, Consultant Autorizat al Bento.

În 2020, Bento a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei şi un profit net de 1,9 milioane de lei. În primele şase luni din 2021, Bento a raportat venituri de 12,6 milioane de lei, o creştere record de 99% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania estimează o cifră de afaceri de 26,3 milioane de lei pentru întreg anul 2021 şi un profit net de 4,6 milioane de lei.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9221
Diferență: 0,3896
Ieri: 4.9030
Azi: 4.5466
Diferență: 1,1795
Ieri: 4.4936
Azi: 5.6028
Diferență: 0,4122
Ieri: 5.5798
Azi: 4.8998
Diferență: 0,1492
Ieri: 4.8925