Business Hi-Tech

Compania locală Tremend a intrat pentru a cincea oară în topul FT 1000, cu o creştere a veniturilor de aproape 300%

Marius Hanganu, cofondator şi managing partner, Tremend

Marius Hanganu, cofondator şi managing partner, Tremend

Autor: Ioana Nita

11.03.2022, 12:00 385

Compania locală de consultanţă în IT şi dezvoltare de soft Tremend Software Consulting, achiziţionată anul trecut de gigantul francez Publicis, a reuşit să intre pentru a cincea oară în topul FT 1000 - clasamentul anual al companiilor din Europa cu cea mai rapidă creştere a veniturilor. Tremend a înregistrat o creştere a veniturilor de 272,13%, consolidându-şi poziţia printre jucătorii de profil din Europa. 

„Suntem onoraţi să fim şi în acest an printre companiile cu cea mai rapidă creştere din Europa. Este o recunoaştere extraordinară a creşterii dinamice a companiei noastre de-a lungul anilor, a rezultatelor remarcabile ale muncii şi experienţei echipei noastre, a culturii organizaţionale pe care am modelat-o şi am cultivat-o împreună şi a relaţiilor puternice pe care le-am construit cu partenerii şi clienţii noştri din întreaga lume. Suntem recunoscători pentru încrederea lor, pentru contribuţia la această realizare fantastică şi pentru că fac parte din povestea noastră de succes”, a declarat Marius Hanganu, cofondator şi managing partner, Tremend.

Creşterea dinamică a companiei a însemnat o expansiune accelerată a echipei Tremend, care în prezent depăşeşte 650 de ingineri software. Angajamentul Tremend de a stimula inovaţia, valoarea, creşterea şi sustenabilitatea pe termen lung prin tehnologie şi transformare digitală, precum şi cultivarea unei gândiri inovatoare, centrată pe client, au reprezentat un pilon puternic pentru creşterea accelerată a companiei.

Dar şi pentru construirea unei baze solide de clienţi, în continuă creştere, şi a parteneriatelor cu liderii din industrie, susţin reprezentanţii Tremend.

„Ca o companie agilă, care catalizează inovaţia, înţelegem importanţa flexibilităţii, adaptabilităţii, a răspunsului rapid la condiţiile neprevăzute şi a creării în mod proactiv de oportunităţi de creştere pentru clienţii noştri. Ne propunem nu numai satisfacerea nevoilor de transformare digitală de astăzi, ci şi realizarea unui plan de lungă durată, cu un impact pozitiv pentru societatea noastră către un viitor inteligent şi mai bun. Vom continua să ne susţinem misiunea de a aduce plusvaloare prin tehnologie şi de a îmbunătăţi viaţa oamenilor cu fiecare dintre produsele şi soluţiile pe care le livrăm”, a menţionat Ioan Cocan, cofondator şi managing partner Tremend.

Printre acţiunile principale ale companiei din 2021 se numără creşterea expertizei avansate de dezvoltare software şi adoptarea rapidă a tehnologiilor emergente, precum precum AI şi Machine Learning (ML), Natural Language Processing (NLP), IoT, Microservicii, Big Data, UI/UX, şi DevOps/Cloud, precum şi dezvoltarea de proiecte de înaltă calitate pentru marii operatori de telecomunicaţii la nivel mondial, companii de automobile, retaileri, instituţii bancare şi industria sănătăţii.

Tremend îşi valorifică abilităţile şi experienţa transsectorială în Big Data, aplicaţii, securitate şi conformitate, instrumente proprietare, cadre şi acceleratoare, pentru a oferi soluţii avansate la scară largă, cu impact major. Pentru a susţine cererea tot mai mare de soluţii securizate activate în cloud, compania a devenit partener certificat Microsoft Gold, plasându-se în top 1% între partenerii Microsoft la nivel mondial şi s-a alăturat programului AWS Partner Network (APN), crescând calitatea şi extinzând acoperirea serviciilor sale personalizate de consultanţă AWS.

Raportul FT1000, publicat anual de Financial Times şi Statista, clasează primele 1.000 de companii din Europa cu cel mai alert ritm de creştere din regiune pe o perioadă de până la 4 ani. Mixul sectorial este, în mare parte, în conformitate cu clasamentul din 2021, sectorul tehnologic fiind lider cu o cincime dintre companiile de pe listă, urmat de construcţii şi retail.

Anul acesta, 8 companii din România au intrat topul FT1000, dintre care 4 sunt din industria IT. Majoritatea câştigătorilor provin din Italia, 235 de companii, urmată de Germania cu 194, şi Marea Britanie cu 155. În ceea ce priveşte ierarhia oraşelor în care sunt situate aceste companii de succes, Londra ocupă prima poziţie cu 81 de corporaţii, urmată de Paris cu 34 şi Milano cu 33.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO