Business Hi-Tech

Compania RCS Management, un vehicul utilizat de Zoltan Teszari pentru a controla RCS&RDS, va plăti dividende interimare de 57,6 mil. lei aferente primelor trei trimestre din 2023 şi alte 2,4 mil. lei din trecut. Teszari deţine 85,37% din companie

Compania RCS Management, un vehicul utilizat de Zoltan...

Autor: Adrian Seceleanu

28.12.2023, 18:47 315

Compania RCS Management, unul dintre vehiculele prin care miliardarul Zoltan Teszari controlează gigantul din telecom RCS&RDS (Digi), va plăti dividende interimare de aproximativ 60 mil. lei către acţionari, conform unei decizii luate de AGA societăţii, publicate recent în Monitorul Oficial. Compania a plătit şi în anii trecuţi dividende interimare după primele trei trimestre ale exerciţiului financiar, arată arhiva deciziilor luate de acţionarii societăţii.

Decizia privind acordarea de dividende pentru 2023 a fost luată într-o şedinţă care a avut loc în data de 17 noiembrie. ”Acţionarii care deţin întregul capital social al Societăţii RCS MANAGEMENT - S.A. au hotărât în unanimitate: (...) repartizarea ca dividend a sumei de 57,6 milioane lei din profitul contabil net aferent primelor trei trimestre ale exerciţiului financiar al anului 2023 potrivit situaţiilor financiare interimare aprobate; distribuirea sub formă de dividend, către acţionarii Societăţii care deţin acţiuni ce dau dreptul la dividende, a sumei de 2,4 milioane lei din profitul nerepartizat al Societăţii înregistrat în exerciţiile financiare ale anilor precedenţi; dividendul nedistribuibil către acţionarul Digi Communications N.V. să fie distribuit proporţional către ceilalţi acţionari; plata dividendului să fie realizată în una sau mai multe tranşe, în funcţie de posibilităţile financiare ale Societăţii, către acţionarii înregistraţi în registrul acţionarilor la adoptării hotărârii AGOA”, conform documentului citat.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, preluate de platforma termene.ro, acţionarul majoritar al RCS Management este Zoltan Teszari, cu un pachet de 85,37% din acţiuni iar alte persoane fizice deţin 4,63% din acţiuni. Compania Digi Communications NV are un pachet de 10% din acţiuni.

Compania a raportat în 2022 un profit net de 48,9 mil. lei, cu 13% mai mari faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO