Business Hi-Tech

Compania românească IT Genetics atacă piaţa din Italia: Am investit 250.000 de euro în dezvoltarea platformei de e-commerce ITGStore.it

Adriana Arhire, CEO, IT Genetics

Adriana Arhire, CEO, IT Genetics

Autor: Ioana Nita

20.12.2023, 13:00 196

Compania românească IT Genetics, parte din grupul ITG, specializată în furnizarea de echipamente şi soluţii software pentru supply chain, a investit circa 250.000 de euro într-o platformă de e-commerce dedicată pieţei din Italia, ajungând astfel să fie prezentă acum în total în cinci ţări. Pe lângă România, IT Genetics mai activează şi în Bulgaria, Ungaria şi Spania, businessul urmând să ajungă la finalul acestui an la 15 milioane de euro.

„Am decis să extindem prezenţa IT Genetics în Italia, întrucât ţara beneficiază de un mediu puternic digitalizat şi un sector antreprenorial dinamic, care se poate valorifica prin utilizarea soluţiilor noastre. Această decizie strategică reprezintă un pas firesc, având în vedere istoricul echipei noastre din România în colaborarea cu clienţi din Italia. Prin această nouă deschidere, ne apropiem de partenerii noştri din sudul Europei şi avem oportunitatea de a extinde portofoliul de clienţi, incluzând noi companii din regiune", a declarat Adriana Arhire, CEO IT Genetics.

În cadrul magazinului online dedicat pieţei din Italia, compania oferă o gamă variată de echipamente şi soluţii software pentru procesul de digitalizare dedicate mai multor industrii precum retail, e-commerce, producţie, logistică, sănătate şi farma.

În ofertaITGStore.it sunt incluse o serie de soluţii de automatizare de la producători renumiţi la nivel mondial, precum Zebra, Honeywell, Citizen sau Datalogic.

Extinderea activităţii IT Genetics în Italia face parte din strategia de dezvoltare a companiei la nivel european, pentru operaţiunile de pe piaţa italiană compania estimând afaceri de circa 2 milioane de euro în următorii trei ani. În viitorul apropiat, IT Genetics are în plan să deschidă şi un birou fizic în Italia pentru a-şi consolida şi mai mult  prezenţa şi relaţiile cu clienţii de acolo.

IT Genetics estimează că va încheia anul acesta cu o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de 2022. Avansul businessului a fost generat de creşteri atât pe verticală cât şi pe orizonatlă prin diversificarea portofoliului de produse destinate proceselor industriale şi dezvoltarea soluţiilor de optimizare pentru lanţul de aprovizionare.

“Performanţele remarcabile din 2023 evidenţiază activitatea şi expertiza deosebită a echipei noastre în a înţelege şi a gestiona rapid provocările. Odată cu extinderea activităţii noastre şi în Italia, anticipăm perspective mai ambiţioase pentru 2024 şi suntem hotărâţi să menţinem această traiectorie ascendentă.", a afirmat Liviu Sima, cofondator IT Genetics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO