Business Hi-Tech

Compania românească Softeh Plus, cu afaceri de 7 mil. euro în 2023, achiziţionată integral de grupul polonez Symfonia. Mihai Calu, CEO Softeh Plus: Symfonia va investi în Softeh Plus pentru a dezvolta în continuare compania şi a obţine o poziţie de lider pe piaţa din România

stânga - Piotr Ciski, CEO al Grupului Symfonia, dreapta - Mihai Calu, CEO al Softeh Plus

stânga - Piotr Ciski, CEO al Grupului Symfonia, dreapta - Mihai Calu, CEO al Softeh Plus

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.01.2024, 12:54 1850

Softeh Plus, companie românească cu peste 30 de ani de experienţă în industria dezvoltării de software, cu afaceri de circa 7 mil. euro la finalul anului 2023, anunţă achiziţionarea integrală de către Symfonia - lider de piaţă în Polonia pe soluţii software ERP şi HCM destinate companiilor mici şi mijlocii, susţinută de doi investitori de top în tehnologie: Accel-KKR din Silicon Valley şi MidEuropa din Europa Centrală, au transmis reprezentanţii companiei locale printr-un comunicat. Softeh Plus va continua să funcţioneze ca o entitate independentă, sub acelaşi brand, având ca principal obiectiv accelerarea creşterii pe piaţa locală. 

„Expertiza tehnologică şi potenţialul nostru de business au fost remarcate pe piaţa europeană. Symfonia, împreună cu Accel-KKR şi MidEuropa, sunt hotărâţi să investească în Softeh Plus pentru a dezvolta în continuare compania şi a obţine o poziţie de lider pe piaţa din România. Prin această investiţie, Softeh Plus va putea oferi noi soluţii pentru a servi clienţii şi a creşte exponenţial în segmentele de piaţă selectate. Deschidem un nou capitol în istoria Softeh Plus, menţinându-ne angajamentul faţă de clienţi şi având o perspectivă îndrăzneaţă asupra viitorului, atât pe piaţa locală, cât şi în regiune”,  a transmis Mihai Calu, CEO al Softeh Plus.

Conform reprezentanţilor Symfonia, decizia de achiziţie este motivată de poziţia dominantă a companiei Softeh Plus pe piaţa românească, ca furnizor de top pe soluţii ERP în sectorul medical şi farmaceutic, aflat în ascensiune.

„Suntem entuziasmaţi să întâmpinăm echipa Softeh Plus în familia noastră. Achiziţia nu reprezintă doar o extindere geografică, ci şi o adăugare valoroasă în portofoliul Symfonia, consolidându-ne poziţia de jucător important în Europa Centrală şi de Est. Oportunitatea de a colabora cu echipa românească în dezvoltarea unor proiecte inovatoare va aduce beneficii pentru toţi clienţii noştri. Împreună vom continua să oferim servicii şi soluţii de înaltă calitate pentru a ne asigura că clienţii pot profita de oportunităţile oferite de cooperarea dintre companiile noastre", a spus Piotr Ciski, CEO al Grupului Symfonia.

Softeh Plus va continua să opereze independent, cu obiectivul principal de a-şi extinde prezenţa în mod organic pe piaţa românească, au mai transmis reprezentanţii companiei. Referitor la planurile de dezvoltare ale noii entităţi pentru anul curent, se anticipază o creştere semnificativă a cifrei de afaceri, menţinând ritmul de creştere cu două cifre înregistrat de Softeh Plus în ultimii ani, respectiv elaborarea unui plan strategic pe termen lung pentru stimularea dezvoltării continue pe piaţa românească, arată sursa citată.

„Numele Softeh Plus rămâne neschimbat. Toţi angajaţii şi managerii îşi păstrează rolurile actuale şi continuă să se concentreze asupra a ceea ce fac cel mai bine – dezvoltarea de software calitativ pentru clienţi. În lunile următoare, Mihai Calu şi Piotr Ciski vor elabora un plan de tranziţie pentru a consolida echipa de conducere la nivel local, cu experţi operaţionali şi non-operaţionali. În cursul anului 2024, Mihai Calu va deveni membru al Consiliului de Supraveghere Softeh Plus, transferându-şi responsabilităţile de CEO.”

Compania Softeh Plus a fost înfiinţată în 1993, având ca obiectiv dezvoltarea şi implementarea de soluţii software potrivite pentru mai multe domenii de activitate, precum: farmacie, medicină, construcţii, asigurări, contabilitate şi management. În prezent, compania înregistrează peste 125 de angajaţi.

Symfonia are o echipă de peste 600 de angajaţi şi afaceri de aproximativ 40 mil. euro, potrivit sursei citate anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO