Business Hi-Tech

Compania SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, afaceri de 33 mil. euro în anul fiscal 2022 – 2023, plus 68%. „Creşterea înregistrată anul trecut se datorează extinderii portofoliului de clienţi, prin expansiune la nivel local, dar şi internaţional”

Manel Balesteros, CEO al SII România.

Manel Balesteros, CEO al SII România.

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.06.2023, 12:02 187

SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, a încheiat anul fiscal 2022 – 2023 cu afaceri de 33 mil. euro, înregistrând o creştere de aproximativ 68% comparativ cu anul fiscal precedent, au transmis reprezentanţii companiei. De asemenea, pe parcursul anului trecut, SII România şi-a crescut numărul de proiecte cu 200% în ultimii ani şi a ajuns la 650 de angajaţi.

„Prin adoptarea unei strategii bine definite şi concentrându-ne asupra cerinţelor clienţilor noştri, am reuşit să înregistrăm o creştere constantă a cererii şi să ne consolidăm poziţia de furnizor strategic de soluţii şi servicii IT pentru companii multinaţionale lideri în diverse industrii de top. Ne aflăm într-o continuă expansiune, urmărind obiective ambiţioase de dezvoltare. (...) Pentru anul fiscal viitor urmărim atingerea pragului de 750 de angajaţi”, a spus Manel Balesteros, CEO al SII România.

Creşterea înregistrată anul trecut se datorează extinderii portofoliului de clienţi, prin expansiune la nivel local, dar şi internaţional, şi a numărului de proiecte la nivelul ambelor divizii - Digital şi Inginerie - în care activează, în prezent, peste 550 de ingineri înalt calificaţi. Compania a mizat pe domeniile de activitate şi industriile în care are deja o amprentă puternică, precum IT, Banking & Finance, Insurance, Manufacturing, Energy, Telecommunications, Automotive, Transportation, Aerospace & Defense, potrivit sursei citate anterior.

În prezent, aproximativ 72% dintre proiecte sunt locale, în timp ce 28% sunt internaţionale. Expansiunea s-a realizat atât prin proiecte naţionale, cât şi prin proiecte dezvoltate la nivel de grup, livrate cu ajutorul modelului de lucru global One Team (model de lucru bazat pe echipe distribuite la nivel internaţional), care permite companiei acces la peste 12.000 de ingineri software, în colaborare cu filiale din Franţa, Elveţia, Germania, UK şi Belgia.

Pentru anul fiscal 2023 – 2024, compania are în plan o creştere a cifrei de afaceri comparativ cu anul fiscal anterior şi estimează venituri de 40 mil. euro, prin dezvoltarea portofoliului de clienţi şi proiecte, atât la nivel local, cât şi internaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO