Business Hi-Tech

Concedierile în IT continuă: Sony va da afară 900 de oameni de la divizia PlayStation

Concedierile în IT continuă: Sony va da afară 900 de...

Autor: Adrian Seceleanu

28.02.2024, 00:00 163

Sony va concedia aproximativ 900 de angajaţi ai diviziei sale PlayStation, ceea ce reprezintă o reducere a numărului de angajaţi la nivel global de aproximativ 8%, scrie portalul TechCrunch. Concedierile efectuate de Sony vor avea impact asupra mai multor studiouri PlayStation, printre care Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla Games şi Firesprite. Concedierile de la Sony sunt cele mai recente dintr-un val care a afectat industriile de jocuri şi tehnologie pe parcursul anului 2024. „Am luat decizia extrem de dificilă de a anunţa planul nostru de a începe o reducere a numărului total de angajaţi la nivel global cu aproximativ 8% sau aproximativ 900 de persoane“, a declarat şeful PlayStation, Jim Ryan.

„Angajaţii din întreaga lume sunt afectaţi“. Mai multe studiouri PlayStation sunt afectate, Sony luând decizia să închidă studioul London Studio din Marea Britanie, care a dezvoltat jocurile PlayStation VR. Studioul Firesprite al Sony, care este de asemenea afectat, este studioul britanic din spatele jocului PlayStation VR Horizon Call of the Mountain. Într-o notă separată, Hermen Hulst, şeful PlayStation Studios, a confirmat că studiourile cu sediul în SUA, precum Insomniac Games şi Naughty Dog, sunt, de asemenea, afectate, alături de studioul Guerrilla al Sony cu sediul în Olanda.

În general, vor fi afectaţi angajaţii din America, Japonia şi regiunile EMEA şi APAC. „După o analiză atentă şi multe discuţii pe parcursul mai multor luni, a devenit clar că trebuie făcute schimbări pentru a continua să creştem afacerea şi să dezvoltăm compania“, a scris Ryan într-un e-mail intern adresat angajaţilor PlayStation. „A trebuit să facem un pas înapoi, să privim afacerea noastră în mod holistic şi să mergem mai departe, concentrându-ne pe sustenabilitatea pe termen lung a companiei şi pe oferirea celor mai bune experienţe posibile pentru comunitatea noastră.“ Concedierile vin la doar câteva zile după ce Sony a ratat ţinta de vânzări PS5, ceea ce a dus la prăbuşirea capitălizării de piaţă a Sony cu 10 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO