Business Hi-Tech

Consolidare pe distributia si retailul IT&C: Alliance-Royal Computers a preluat grupul Caro

Consolidare pe distributia si retailul IT&C: Alliance-Royal Computers a preluat grupul Caro

Dan Calugareanu, CEO al Alliance Computers: Contractul de achizitie totala a fost semnat la inceputul lunii iunie de reprezentantii managementului celor doua grupuri de IT. Caro Group este una dintre firmele cu traditie in ceea ce priveste importul si distributia de componente IT, fiind fondata in 1992. Echipa Caro numara in prezent 40 de membri. Dupa achizitie, echipa completa Alliance, Royal si Caro va fi constituita din aproximativ 160 de angajati.

05.06.2008, 19:22 371

Grupul de companii Alliance-Royal Computers a preluat la inceputul acestei luni grupul de companii Caro, care era detinut de oamenii de afaceri Eugen Catrina si Adrian Bucur, in cadrul unei tranzactii de 1 milion de euro. Achizitia a fost finantata din resursele grupului si un credit contractat de la BRD.
Grupul achizitionat de Alliance-Royal Computers era format din trei entitati. Caro Computer Distribution avea drept obiect de activitate importul si distributia de echipamente si componente IT si software Microsoft in timp ce Caro Store opera o retea de magazine retail, compusa din 5 magazine prezente in Bucuresti, Galati, Braila, Pitesti. Grupul detinea si Caro Network - un furnizor de servicii internet (ISP), subdistribuitor al operatorului RCS&RDS. Caro are parteneriate cu Microsoft, HP, Intel si nVidia. Compania opera si un magazin online. Caro a lansat si "C-one", o marca proprie de sisteme desktop si servere.
"Contractul de achizitie totala a fost semnat la inceputul lunii iunie de reprezentantii managementului celor doua grupuri de IT. Caro Group este una dintre firmele cu traditie in ceea ce priveste importul si distributia de componente IT, fiind fondata in 1992. Prin achizitia totala a grupului importator si distribuitor de componente si echipamente IT, Alliance-Royal devine unul dintre primii 10 jucatori ai pietei de IT din Romania", a declarat pentru ZF Dan Calugareanu, CEO al Alliance Computers. Grupul Caro a inregistrat afaceri de 6 mil. euro, inregistra profit si nu avea datorii, a adaugat Calugareanu.
Compania Alliance Computers, distribuitor de produse IT&C cu activitati de retail clasic si online, estimeaza ca ulterior acestei achizitii va incheia anul cu afaceri de 40 mil. dolari. Calugareanu a precizat ca se asteapta ca afacerile sa fie pe profit, insa nu a dorit sa ofere alte detalii.
Odata cu schimbarea de actionariat, noul proprietar a numit un nou director executiv, pe Liviu Brezae, care il inlocuieste pe Eugen Catrina. "Fostii actionari nu vor ramane in cadrul companiei decat pana la transferul complet de informatii despre clienti si furnizori", adauga Calugareanu. El spune ca dupa achizitie brandul Caro va fi pastrat iar magazinele preluate vor fi de asemenea mentinute.
"Reteaua de magazine a Alliance/Royal Group si Caro Group se completeaza, pentru ca noi aveam magazine doar in Bucuresti, in timp ce ei detineau unitati si in Galati si Pitesti".
Odata cu preluarea grupului Caro, personalul Alliance-Royal Computers va creste de cateva ori. "Echipa Caro numara in prezent 40 de membri. Dupa achizitie, echipa completa Alliance, Royal si Caro va fi constituita din aproximativ 160 de angajati", a spus directorul executiv al Alliance Computers.
Prin achizitia Caro, grupul Alliance-Royal va include in portofoliul de marci distribuite si Gigabyte, Team Group, Corsair, Kingmax, Antec, Abit, AverMedia, TP-Link, Twinhead Durabook.
Grupul Alliance Computers estimeaza ca o parte importanta din venituri va fi generata si de retailul online, realizate anterior achizitiei doar prin site-ul magazinultau.ro.
Magazinul online al companiei, relansat la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, comercializeaza electronice, electrocasnice si produse IT.
Alliance a achizitionat site-ul magazinultau.ro de la Teo Paduraru, unul dintre fondatorii grupului Best, cumparat de RTC Holding.
Magazinul a fost deschis in februarie si relansat in urma cu trei luni.
Alliance Computers detine patru magazine traditionale amplasate in centre comerciale. Cea mai importanta investitie de anul trecut a companiei a reprezentat-o deschiderea magazinului din centrul Unirea Shopping Center din Bucuresti.
Aliance Computers a achizitionat in decembrie 2006 distribuitorul IT RC Computers (care avea o cifra de afaceri de circa 1,2 mil. euro in 2005) si a fuzionat cu firma Royal Computers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO