Business Hi-Tech

Cosmin Georgescu, CEO, Clusterpower: Le spun colegilor mei că trebuie să ne trezim dimineaţa cu ideea că trebuie să funcţionăm pe o piaţă globală

Conferinţa ZF Investiţi în România, Sibiu

Cosmin Georgescu, CEO, Clusterpower: Le spun colegilor...

Autor: Răzvan Botea

10.05.2022, 10:00 685

„Le spun colegilor mei că trebuie să ne trezim dimineaţa cu ideea că trebuie să funcţionăm pe o piaţă globală”, a spus Cosmin Georgescu, CEO, Clusterpower, companie care derulează în România o investiţie de 60 de milioane de euro într-un centru de date.

Declaraţiile au fost făcute la conferinţa ZF/CEC Bank Investiţi în România, care a avut loc la Sibiu. La dezbatere au fost prezenţi reprezentanţii CEC Bank împreună cu oameni de afaceri din România.

Ce a mai spus Cosmin Georgescu:

Facem o investiţie foarte importantă pentru România. Practic, realizăm un vis şi anume să avem un centru de date performant, hiper-scalabil, aici în România. Am început proiectul acum trei ani. Au fost implicate în acest proiect părţi tehnice globale, plecând de la americani până la centre tehnice de suport europene.

Pentru performanţa de a avea toate lucrurile puse la punct, am reuşit să finalizăm acest centru de date până la finalul anului. Vorbim de un campus tehnologic. Proiectul este în valoare de 50-60 de milioane de euro. CEC a finanţat integral proiectul. 

Poate că este edificator să ne uităm la ce se întâmpla acum 10 ani în topul global. Companiile din top 10 erau din industrie grea – petrol, manufacturare etc. Anul trecut, pe ultima statistică, 7 din 10 companii sunt din tehnologie. Le spun colegilor mei că trebuie să ne trezim dimineaţa cu ideea că trebuie să funcţionăm pe o piaţă globală.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO