Business Hi-Tech

Cosmote: i-mode iese din prim-plan

04.07.2008, 22:39 27

Subsidiara din Grecia a operatorului de telefonie mobila Cosmote, detinuta de grupurile OTE si Deutsche Telekom, a lansat "Cosmote my view", un portal de informatii si multimedia care poate fi accesat de pe aproape orice telefon mobil care include tehnologia WAP (Wireless Application Protocol).
Anuntul operatorului marcheaza o distantare de tehnologia japoneza de acces mobil la internet i-mode, care a fost adoptata de Cosmote pe piete precum Grecia sau Romania. I-mode inregistreaza un puternic succes in Japonia, in timp ce in Europa tehnologia a inregistrat un succes limitat, iar mai multi operatori de telefonie mobila de pe continent care lansasera servicii i-mode au renuntat la ele sau au oprit lansarea unor noi produse.
Serviciile i-mode sunt disponibile doar de pe telefoane mobile speciale. Pasul facut de Cosmote Grecia spre mult mai populara tehnologie WAP, prezenta pe majoritatea telefoanelor mobile comercializate in Europa, ar putea anticipa o despartire a operatorului de i-mode.
Lansarea unui portal care sa permita Cosmote Grecia sa ofere servicii online catre un numar mai mare de clienti (orice utilizator cu telefon mobil care are tehnologia WAP) ar putea fi replicata in scurt timp si de Cosmote Romania.
Cosmote Romania ar castiga astfel acces la o baza mai mare de clienti si la o noua sursa de venituri: vanzarea de sonerii, logo-uri sau acces la diverse servicii online. Cosmote Romania nu a publicat niciodata numarul de utilizatori ai serviciilor i-Mode.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO