Business Hi-Tech

Cristi Stroe, Nvidia: Realitatea virtuală va fi noua tendinţă în reţelele sociale

Autor: Ştefan Stan

28.03.2014, 00:08 641

Achiziţia companiei Oculus VR - specializată în tehnologiile de realitate virtuală - de către gigantul american Facebook indică faptul că în viitor reţelele sociale vor putea oferi platforme complexe de comunicare şi pentru jocuri prin intermediul cărora să pară că persoanele cu care te afli în legătură sunt chiar lângă tine, a declarat în cadrul emisiunii video de business ZF Live Cristi Stroe, director de vânzări pe segmentul consumer pentru Balcani al companiei americane Nvidia.

„Legătura dintre Facebook şi realitatea virtuală se bazează pe socializare. În ultima vreme, jocurile sunt bazate pe socializare, fiind în mare parte multiplayer. Socializarea din jocuri, deşi foarte mare, nu este cuantificată şi nu este luată în calcul de dezvoltatorii de tehnologie de realitate virtuală. Face­book va asigura platforma necesară pentru ca toţi utilizatorii să poată să se joace. În viitor, socializarea se aşteaptă să treacă la următorul nivel. Dacă în prezent socializarea se învârte în jurul filmuleţelor, imaginilor etc, în viitor, prin intermediul tehnologiei de realitate virtuală, socializarea poate să ajungă la nivelul în care persoana cu care vrei să interacţionezi să fie «lângă tine»“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO