Business Hi-Tech

Cum să-ţi protejezi dispozitivele electronice pe timp de vară

Cum să-ţi protejezi dispozitivele electronice pe timp...

Autor: Cătălina Butan

30.06.2013, 12:18 1043

Vara poate fi un duşman pentru gadget-uri, temperaturile ridicate afectând de cele mai multe ori funcţionalitatea dispozitivelor electronice. Iată câteva sfaturi pentru protecţia dispozitivelor pe timp de vară, propuse de cei de la Mashable.com.

 

Fiţi atenţi la temperatură

 

Temperaturile extreme pot avea efecte semnificative asupra bateriei, display-ului dar şi asupra componentelor sintetice ale telefoanelor.

Ca şi în cazul persoanelor, cea mai bună protecţie pentru dispozitivele electronice împotriva razelor solare este adăpostirea la umbră. În cazul în care telefonul tău este supraîncălzit, lasă-l să se răcească gradual. Nu-l pune la rece!

Pentru folosirea laptopurilor în aer liber este indicată utilizarea unui ventilator, chiar dacă acasă nu folosiţi un astfel de dispozitiv. La temperaturi extreme chiar şi laptopurile de ultimă generaţie se pot supraîncălzi.

În cazul în care îţi petreci vacanţa în locuri mai răcoroase, unde nu trebuie să-ţi lipsească cizmele de zăpada, ai grijă să-ţi ţii telefonul într-un bunzunar închis, aproape de corp, pentru a preveni îngheţarea sau schimbările bruşte de temperatură, care pot afecta display-ul telefonului.

 

Folosiţi protecţie pentru dispozitive

Husa poate proteja telefonul împotriva loviturilor sau cazăturilor însă nu oferă protecţie şi impotriva lichidelor, nisipului sau prafului. Ai nevoie de un înveliş subţire din cauciuc, rezistent la apă, nisip sau alte prafuri. Pentru laptopuri există aşa numitele “skins laptop” la un preţ de 10 dolari, care pot proteja laptopurile impotriva lichidelor sau nisipului.

Pentru ciclişti şi căţărători pe munte aceste huse nu vor fi foarte eficiente. Este indicată utilizarea unor huse mai rezistente, precum cele de la Otterbox, din plastic dur.

 

Feriţi-vă dispozitivele de apă

Dacă eşti pasionat de sporturile acvatice, îţi poţi proteja telefonul cu husă „DryCase” care îţi menţine dispozitivul uscat. Husa are câteva accesorii precum un sistem de prindere de braţ şi o mufă rezistentă la apă şi este potrivită ca dimensiune pentru orice model de telefon. Un avantaj al husei este că poţi folosi telefonul sub apă pentru a face poze.

Pentru laptopuri, camere şi alte dispozitive de dimensiuni mai mari poţi folosi rucsacul rezistent la apă DryCASE backpack.

Dacă îţi scapi telefonul în apă fără protecţie nu te panica. Scoate bateria şi cartela SIM din telefon şi pune-l într-o pungă sau un bol cu orez şi lasa-l peste noapte. O idee mai bună ar fi să-ţi duci telefonul la un tehnician.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO