Business Hi-Tech

Dan Cîmpean, şeful Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică: “Fantoma CERT.RO, o instituţie cu un nivel incredibil de mediocritate a trecut la cele veşnice”

Dan Cîmpean

Dan Cîmpean

Autor: Adrian Seceleanu

19.04.2023, 23:01 5616

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), autoritatea competentă la nivel naţional ce are ca principale responsabilităţi asigurarea securităţii cibernetice a spaţiului cibernetic naţional civil, precum şi gestionarea riscurilor şi a incidentelor de securitate cibernetică, va activa şi construi “o nouă organizaţie”, care va fi total diferită de instituţia pe bazele căreia a fost creată, Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT.RO), instituţie care a fost marcată de “un nivel incredibil de mediocritate şi rezistenţă la schimbare”, a scris pe reţeaua socială de business LinkedIn Dan Cîmpean, directorul DNSC.

“După trei ani de luptă împotriva unui nivel incredibil de mediocritate şi rezistenţă la schimbare (disimulată sub forma unei birocraţii), cred că pot declara în cele din urmă că fantoma fostului CERT-RO a trecut în sfârşit la cele veşnice.

Odihnească-se în pace!

Eu şi colegii mei din echipa de conducere a Direcţiei vom demonstra acum dreptatea, voinţa şi capacitatea de a lua toate deciziile îndrăzneţe şi dificile necesare pentru a activa şi construi eficient noua organizaţie. Atragerea de oameni şi talente este în sfârşit posibilă.

Sunt atât de bucuros că acum ne putem concentra 100% pe ridicarea nucleului organizaţional al noii Direcţii şi nu pe mângâierea fantomelor trecutului, în timp ce lucrăm într-un mod de control al daunelor în mod continuu.

Staţi pe frecvenţă şi urmăriţi cum Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică îşi ia avânt şi îşi îndeplineşte misiunea!”, a scris Dan Cîmpean, care conduce instituţia din 2021.

DNSC nu a mai publicat pe site-ul propriu niciun raport de activitate în ultimii ani. Cel mai recent document privind alertele de securitate cibernetică procesate de instituţie datează din 2017, din perioada CERT.RO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO