Business Hi-Tech

Daniel Rusu, senior partner, Corporate Intelligence Agency: Digitalizarea ne ajută să ne dezvoltăm, dar frauda va exista atâta vreme cât există omul. Atâta vreme cât omul va genera fraudă, digitalizarea şi inteligenţa artificială vor fi instrumente

ZF Digital Summit 2023.

Daniel Rusu, senior partner, Corporate Intelligence...

Autor: Ramona Cornea

07.11.2023, 15:26 84

Daniel Rusu, senior partner, Corporate Intelligence Agency, a spus în cadrul conferinţei ZF Digital Summit 2023 că în contextul digitalizării, indiferent că putem sp ne folosim de inteligenţă artificială, nu vom fi puşi la adăpost de fenomenul fraudei.  

„Digitalizarea ne ajută să ne dezvoltăm, să evoluăm, dar frauda va exista atâta vreme cât există omul. Nu cred că vom întâlni inteligenţa artificială care să genereze frauda. Inteligenţa artificială nu va face de capul ei lucruri. Atâta vreme cât omul va genera fraudă, digitalizarea şi inteligenţa artificială vor fi instrumente. Anul acesta am auzit despre o companie care a fost fraudată într-o speţă în care CEO-ul a fost sunat de un acţionar care a cerut bani, iar CEO-ul a virat banii. Nici până azi nu ştie dacă a fost un caz de voce falsă sau un caz clasic de înşelăciune. Indiferent că este digitalizare, indiferent că este inteligenţă artificială, nu vom fi puşi la adăpost de fenomenul fraudei”, a spus Daniel Rusu.

El a exlicat că exisă trei feluri de companii: cele care sunt fraudate, cele care nu ştiu că sunt fraudate şi cele care nu recunosc că sunt fraudate.

„Acest lucru se întâmplă peste tot, ideea este că nu mai putem să ignorăm fenomenul. Circa 4,7 trilioane de dolari, adică 5% din totalul veniturilor companiilor îl reprezintă frauda.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO