Business Hi-Tech

Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C, şi-a majorat afacerile cu 34% în 2022, la peste 38 mil. euro

Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.04.2023, 00:03 110

Datanet Systems, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii şi sisteme IT&C de pe piaţa locală, şi-a majorat afacerile cu 34% la finalul anului 2022, depăşind astfel pragul de 38 de milioane de euro cifră de afaceri, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. La creşterea înregistrată de companie pe parcursul anului trecut au contribuit şi proiectele de securitate IT, care au generat 27% din veniturile Datanet Systems - incluzând atât vânzări de servicii cât şi soluţii.

„2022 a fost un an cu multe proiecte dezvoltate pe tehnologii inovative, unele implementări fiind chiar premiere naţionale. (...) Evident, rezultatele au fost pe măsură, o creştere consistentă a cifrei de afaceri, dar mai ales a nivelului nostru de expertiză pe câteva domenii-cheie pentru companie,“ a spus Dragoş Stroescu, director executiv Datanet Systems. Pe parcursul lui 2022, Datanet Systems şi-a consolidat activitatea şi pe liniile tradiţionale de business, pe infrastructură IT şi colaborare, prin derularea unor proiecte cu impact atât în mediul privat cât şi public. De asemenea, creşterea înregistrată la finalul lui 2022 a fost stimulată şi de investiţiile pe care compania le-a făcut în angajaţii săi.

„Echipa are în total peste 99 de certificări Cisco, dar şi alte specializări de la vendori internaţionali, dar şi prin parteneriate de business încheiate cu furnizorii globali. Totodată, Divizia Datanet Software Solutions şi-a dublat echipa operaţională şi a extins acoperirea serviciilor de outsourcing IT către beneficiari din vestul ţării“, au mai transmis reprezentanţii Datamet Systems.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO