Business Hi-Tech

De ce mai produce Sony televizoare dacă pierde bani în fiecare an de pe urma lor?

De ce mai produce Sony televizoare dacă pierde bani în...

Autor: Mădălina M.

16.02.2014, 14:05 5738

Grupul japonez Sony obţine cea mai mare parte a profitului de pe urma companiei de asigurări Sony Financial, în timp ce divizii mult mai cunoscute, ca cea de televizoare, înregistrează pierderi de la an la an, scrie Business Week.

Reprezentanţii companiei spun că se aşteaptă la pierderi de 1,1 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2013-2014, în timp ce societatea de asigurări estimează un profit de 40 de miliarde de yeni(400 de milioane de dolari), cu 3 miliarde mai mult decât targetul anterior şi o cifră de afaceri cu 6,7% mai mare, în parte datorită asigurărilor de viaţă şi celor auto.

Actualul CEO al companiei, Kazuo Hirai, spune că divizia de televizoare a înregistrat pierderi an de an, în ultimii 10 ani, deficitul din 2013 însumând 25 de miliarde de yeni. Hirai a decis recent să renunţe la divizia de laptopuri, însă nu este încă dispus să abandoneze televizoarele, o afacere cu care Sony se poziţionează în top 3 mondial, în funcţie de cota de piaţă, dar care din punct de vedere financiar trage în jos compania.

Specialiştii sunt de părere că Sony ar trebui să renunţe definitv la televizoare, pe măsură ce competiţia devine tot mai acerbă, iar rivalii sud-coreeni şi chinezi pun stăpânire pe piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO