Business Hi-Tech

Decizie importantă a Huawei: Chinezii amână lansarea Huawei Mate X, smartphone-ul cu ecran pliabil, după problemele întâmpinate de Samsung. Cum va arăta modelul şi ce sistem de operare va utiliza. VIDEO ZF

Decizie importantă a Huawei: Chinezii amână lansarea...

Autor: Alex Ciutacu

16.06.2019, 16:09 514

Huawei a anunţat că smartphone-ul lor pliabil va fi lansat în luna septembrie, fiind amânat după ce rivalii de la Samsung s-au confruntat cu probleme în ceea ce priveşte smartphone-ul pliabil lansat de sud-coreeni, potrivit CNBC.

VIDEO. Smartphone-ul pliabil al Huawei se transformă în tabletă cu ecran de 8 inchi, are 5G şi va costa 2.300 de euro.

Un purtător de cuvânt al companiei din China a declarat pentru CNBC vineri că gigantul încearcă să lanseze Huawei Mate X la nivel global, şi se va concentra pe pieţe care lansează deja noua generaţie de reţele mobile, 5G.

Modelul MateX, care va avea preţuri de la aproximativ 2.300 de euro, este un device cu capacităţi 5G.

Exclusivitate ZF, singura publicaţie din lume care a avut acces în Barcelona la noul model. Prima interacţiune cu Huawei Mate X: viitorul este al smartphone-urilor cu ecrane pliabile.

Modelul Mate X a fost lansat în luna februarie dar nu a fost scos încă la vânzare. Huawei ţintea iniţial ca termen mijlocul anului 2019, iar apoi în luna aprilie a anunţat că îl va lansa în iunie 2019.

Însă purtătorul de cuvânt a confirmat pentru televiziunea americană că lansarea oficială va avea loc în luna septembrie. El spune că Huawei face teste suplimentare cu operatori şi dezvoltatori din toată lumea, pentru a se asigura că aplicaţiile funcţionează perfect când ecranul telefonului este desfăcut.

Acelaşi purtător de cuvânt a adăugat că Huawei înaintează în proces „cu mai multă atenţie”, după ce dispozitivul pliabil lansat de Samsung, Galaxy Fold, a început să se rupă când a fost testat în luna aprilie. Samsung, alături de mai mulţi operatori, au anulat precomenzile pentru modelul Galaxy Fold.

„Nu vrem să lansăm un produs care ne va distruge reputaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Huawei.

Legat de scandalul momentului, el a mai adăugat că noul Mate X va utiliza în continuare sistemul de operare Android de la Google, pentru că a fost lansat înainte ca Huawei să fie înscrisă pe „lista neagră” a americanilor de către Donald Trump.

„Nu vrem să mergem pe propriul sistem de operare. Ne-a plăcut mult colaborarea cu Google în ultimii ani. Dacă vom fi forţaţi să o facem pe cont propriu, suntem pregătiţi. Putem lansa un sistem în următoarele şase-nouă luni”, a declarat purtătorul de cuvânt.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO