Business Hi-Tech

Deloitte a asistat fondul polonez de investiţii Innova Capital în preluarea furnizorului de servicii de plată Netopia, unul dintre cei mai mari procesatori de plăţi electronice din România

Deloitte a asistat fondul polonez de investiţii Innova...

Autor: Cristina Bellu

16.10.2023, 10:45 626

Deloitte România a asistat fondul polonez de investiţii Innova Capital, jucător important în piaţa de private equity din Europa Centrală şi de Est, în preluarea pachetului majoritar de acţiuni al Netopia Group, unul dintre cei mai vechi furnizori de servicii de plată din România.

Tranzacţia, care marchează extinderea Innova Capital pe piaţa serviciilor financiare din România, a fost semnată în luna mai 2023 şi a fost finalizată recent, în urma obţinerii aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare şi din domeniul competiţiei.

„Această tranzacţie marchează un moment important pentru fondul Innova/7 şi reflectă încrederea noastră în piaţa românească de servicii financiare şi angajamentul nostru pentru stimularea dezvoltării şi inovaţiei în regiune”, spune Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital.

Deloitte România a oferit Innova Capital asistenţă în demersul de due diligence financiar şi fiscal, precum şi servicii de suport în tranzacţie.

Echipa din practica de consultanţă financiară care a lucrat la proiect a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Ionuţ Vasilescu, Director Adjunct, care au beneficiat de sprijinul Silviei Mihu şi al Laurei Necşuliu, Senior Associates, şi al Andreei Artin şi al lui Marc Nedera, Associates. Experţii fiscali care au lucrat la tranzacţie au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Ana Irina Bica şi Ioana Sireţchi, Consultanţi Seniori. Proiectul a fost coordonat împreună cu echipa Deloitte din Polonia, condusă de Arkadiusz Strasz, Partener Consultanţă Financiară.

„Tranzacţia a fost un proiect complex, cu mai multe domenii de acoperit şi de aliniat în ceea ce priveşte aspectele financiare şi fiscale", adaugă Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Innova Capital este prezentă în România din 1998 şi deţine pachete majoritare de acţiuni în companii active în energie, bunuri de larg consum, sănătate şi servicii financiare şi de business.

Fondată în 2003, NETOPIA Group oferă servicii de plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS, marketing prin SMS sau reîncărcări de cartele telefonice pentru mai mult de 25.000 de comercianţi şi procesează 25% din totalul tranzacţiilor online cu carduri realizate în România.

De asemenea, operează MobilPay Wallet, primul portofel digital local multifuncţional, şi este lider în serviciile de plată prin SMS. În plus faţă de serviciile de plată, NETOPIA operează Web2SMS, o platformă pentru gestionarea campaniilor prin mesaje SMS şi a comunicărilor legate de tranzacţii, utilizată de peste 10.000 de parteneri, inclusiv operatori logistici, instituţii financiare, jucători din comerţul electronic şi agenţii de marketing.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO