Business Hi-Tech

Devhd, specializată în furnizarea de consultanţă şi servicii de transformare digitală: Companiile mari se luptă cu provocările generate de transformarea digitală accelerată, riscând scăderi în venituri şi competitivitate. Migrarea către platforme tehnice unitare şi adoptarea AI pot fi soluţia

Adrian Herdan, CEO al Devhd

Adrian Herdan, CEO al Devhd

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.03.2024, 14:16 42

Companiile mari se luptă cu provocările generate de transformarea digitală accelerată şi riscă scăderi în venituri şi competitivitate, iar una dintre soluţii ar fi ca acestea să migreze către platforme tehnice unitare şi să adopte AI (artificial intelligence), au transmis printr-un comunicat reprezentanţii companiei Devhd, cu afaceri de peste un mil. euro în 2023, plus 15% faţă de anul 2022. Devhd a fost partener local al unui workshop organizat la nivel naţional de compania americană ServiceNow. Workshop-ul cu tema “Service Operations Technology Workshop” a reunit profesionişti din domeniul IT, manageri şi reprezentanţi ai companiilor interesate să afle mai multe despre modul în care ServiceNow poate contribui la optimizarea şi unificarea operaţiunilor şi serviciilor IT.

„Importanţa tot mai mare a serviciilor digitale, problemele rezultate din utilizarea acestora într-un ritm mult mai intens decât înainte de 2020, descentralizarea echipelor IT, modul de lucru hibrid, dar şi utilizarea a zeci sau chiar sute de instrumente tehnologice disparat care, în general, nu interacţionează unul cu altul, sunt cauzele provocărilor cu care se confruntă companiile indiferent de domeniul sau geografia în care se află. Mai mult, cerinţele de digitalizare şi automatizare pe care le au acum companiile depăşesc capacităţile personalului lor tehnic, şi implică alocarea de resurse suplimentare. Acest aspect a fost subliniat de reprezentanţii ServiceNow în cadrul primei lor prezenţe la un eveniment organizat în Bucureşti împreună cu compania parteneră, Devhd”, arată sursa citată anterior.

De asemenea, dacă nu investesc susţinut în această direcţie, 92% dintre companii vor deveni mai puţin competitive, 52% vor pierde bani sau reputaţie, iar 93% dintre ele nu vor putea ţine pasul cu schimbările.

„Aproximativ 78% dintre companii la nivel global au început procesul de transformare digitală în pandemie. Companiile, mai ales cele de dimensiuni mari, cu mii de angajaţi, deja se confruntă cu provocări operaţionale cauzate de procesul accelerat de migrare către digital şi trebuie să ia în calcul atât utilizarea pe termen lung a soluţiilor de tip platformă unică cum este ServiceNow, cât şi adoptarea instrumentelor bazate pe inteligenţa artificială. O platformă unică care ajută la gestionarea operaţiunilor şi activelor tehnologice pe care companiile le-au acumulat în ultimii ani, dar şi a diverselor fluxuri operaţionale (HR, Customer Service, Risk Management, ESG etc) va aduce un plus de cel puţin 30% în eficienţa operaţională a companiei şi o scădere cu peste 90% a incidentelor consumatoare de timp şi de resurse”, a spus Adrian Herdan, CEO al Devhd.

Evenimentul “Service Operations Technology Workshop” şi-a propus să prezinte noile funcţionalităţi de GenerativeAI ale ServiceNow şi să înveţe companiile cum să evite greşelile obişnuite în implementarea CMDB (Configuration Management Database), paşii principali pentru implementarea unei soluţii coerente de CMDB care se poate integra cu soluţiile de IT Asset Management în vederea respectării cerinţelor de raportare şi conformitate, potrivit aceleiaşi surse.

Devhd este o companie cu acţionariat românesc, axată pe soluţii de transformare digitală inovativă bazate pe tehnologie ServiceNow, cu o cifră de afaceri care a depăşit în 2023 un million de euro. Compania şi-a propus pentru acest an o creştere de 25% a veniturilor în România, dar şi extinderea operaţiunilor pe alte pieţe, în paralel cu creşterea echipei de consultanţi la nivel naţional cu cel puţin 20%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO