Business Hi-Tech

Directorul tehnic al Vodafone: Avem în plan investiţii majore în reţelele 4G şi 3G

Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone România

Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone România

Autor: Adrian Seceleanu

04.09.2014, 00:08 694

Acoperirea reţelei 4G va creşte „semnificativ“ de la 32% din populaţie cât este în prezent, dar compania va extinde puternic şi reţeaua 3G în zonele rurale şi din apropierea oraşelor, afirmă Giovanni Chiarelli.

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, îşi va extinde puternic în perioada următoare acoperirea reţelelor 3G şi 4G, dar şi a infrastructurii de fibră optică prin intermediul căreia sunt conectate antenele, a declarat într-un interviu pentru ZF Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al companiei.

WikiZF: Profilul companiei Vodafone

„Va fi o creştere semnificativă a acoperirii 4G, de la 32% din populaţia României cât este în prezent. Similar vom proceda şi cu reţeaua 3G. Nu pot spune care este planul exact, dar este vorba de ceva semnificativ, nu de o îmbunătăţire marginală“, a declarat Chiarelli. El a precizat că echipa tehnică a lucrat la programarea acestor investiţii „o perioadă lungă de timp“, dar acum compania a trecut la execuţia planului.

Abordarea companiei este să nu investească în cât mai multe zone la nivelul întregii ţări în „bucăţi şi bucăţele“ de reţea, ci să abordeze diferite arii din România în care să fie îmbunătăţită reţeaua şi în oraşe, şi în mediul rural, şi în zonele adiacente localităţilor mari.

„Am finalizat recent asemenea investiţii în judeţele Dolj şi Iaşi. Este doar începutul planului, pentru care ne-am pregătit o lungă perioadă, acum începem execuţia. În fiecare lună clienţii noştri vor constata îmbunătăţiri ale reţelei. Avem o abordare prin care nu îmbunătăţim doar bucăţi şi bucăţele de reţea, ci ne concentrăm pe o arie.“

Vodafone va investi şi în extinderea reţelei fixe de fibră optică prin care sunt conectate antenele, în condiţiile în care această investiţie îi permite companiei să facă faţă creşterii puternice a consumului de servicii de date. În prezent, conform lui Chiarelli, aproximativ 70% din antenele Vodafone sunt conectate la reţeaua de fibră, iar planul este ca acest procent să crească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO