Business Hi-Tech

Dow Chemical apeleaza la IBM pentru IT si comunicatii

04.08.2004, 00:00 20

Compania americana Dow Chemical a semnat un acord de servicii IT pe sapte ani cu divizia specializata a International Business Machines (IBM).
Valoarea contractului nu a fost facuta publica, insa surse din piata citate de CNN/Money au apreciat acest acord la 1,4 miliarde de dolari. IBM Global Services, numarul unu la nivel mondial pe aceasta piata, se va ocupa de infrastructura IT a companiei americane si va implementa un sistem de telefonie pe Internet (VoIP).
Pana in prezent, Dow Chemical a utilziat serviciile Electronic Data Systems (EDS), numarul doi mondial in domeniul serviciilor IT. Astfel, IBM va trebui sa inceapa munca de la zero, sistemul de lucru fiind diferit de cel al EDS. Compania se va ocupa si de infrastructura IT a Dow Chemical, respectiv computere, servere, echipament de stocare a datelor, securitate IT, servere de e-mail si transmisii de voce, date si video. IBM se va ocupa de asemenea de serverele de e-mail, respectiv de peste 50.000 de angajati si parteneri ai Dow.
Contractul dintre EDS si Dow Chemical a fost semnat in 2000 si se intindea tot pe o durata de sapte ani, valoarea sa oficiala fiind tot de 1,4 miliarde de dolari. Scopul principal al acordului era transformarea sistemului de comunicatii al companiei, iar sistemele erau bazate pe echipamente Cisco. Responsabilii celor doua companii nu au precizat de ce acest contract a fost incheiat inainte de termen. "Acordul de colaborare a fost incheiat prin acordul ambelor parti", a precizat un oficial al EDS. Pana acum, principalul rival al IBM s-a ocupat de managementul retelelor de computere si a facut primii pasi pentru a instala noul sistem de comunicatii.
Dow Chemical este unul din cei mai mari producatori de chimicale si plastic la nivel mondial, cu incasari anuale de 33 de miliarde de dolari. Infintata in 1897, compania activeaza in acest moment in 180 de tari la nivel mondia, avand 46.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO