Business Hi-Tech

Dragoş Mircea Rebegea, country manager Ericsson România: E nevoie de modele noi de business şi de un ecosistem mai larg în tehnologia 5G, în care să vindem şi către alte zone precum automotive, servicii financiare sau servicii medicale

Dragoş Mircea Rebegea, country manager Ericsson...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2018, 14:02 281

Odată cu apariţia şi adopţia noilor tehnolgii precum noua generaţie de internet de mare viteză 5G, interesul şi eforturile nu mai ţin doar de jucătorii din sectorul IT&C, în contextul în care digitalizarea schimbă modelele de business din mai multe industrii, precum servicii financiare, automotive sau servicii medicale, explică Dragoş Mircea Rebegea, country manager Ericsson România, Head of Sales România & Moldova, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 18.

„Toată lumea discută despre 5G. Cum am spus de foarte multe ori, operatorii vor juca un rol important în introducerea şi monetizarea noii tehnologii 5G, dar e nevoie de un ecosystem mult mai larg. (…) Operatorii şi noi, furnizorii de soluţii şi echipamente, sunt absolut interesaţi de 5G, dar este important să aducem aici jucători din mult mai multe industrii decât IT&C. Cum vinzi către zona de automotive, cum vinzi către zona de healthcare sau de servicii financare. Are loc acea trecere pe care toată lumea o recunoaşte. Acea trecerere de la cei care dezvoltă reţeaua, către zona de service enabler”, spune Dragoş Mircea Rebegea.

Ce a mai declarat Dragoş Mircea Rebegea în cadrul evenimentului:

  • Operatorii trebuie să iasă din zona de confort în care stau de vreo 20-30 de ani şi să ajungem la cross-industries. Sper să ajungem la acest dialog deschis între industria de IT&C, invitaţi din zona de manufactură, energy, zona de servicii publice şi zona de servicii medicale. Acestea sunt cele mai importante industrii pentru România unde noua tehnologie 5G ar putea avea aplicabilitate imediată”.
  • „2018 este un an de pregătire, cred că absolut toţi jucătorii din industrie şi nu numai din industria de IT&C, se gândesc foarte serios la digitalizare. Chiar admiram, şi văd multe similitudini între industria serviciilor financiare şi cea de telecom, similiraităţi chiar între carduri şi telefonul mobil, are acum a devenit un instrument de plată”.
  • „Numărul de utilizatori de telefoane mobile a depăşit şi în România numărul populaţiei active. La nivel global, numărul subscripţiilor la telefonia mobilă a depăşit populaţia planetei. Acesta e un an de pregătire în faţa unor evenimente foarte foarte importante precum digitalizare, 5G, şi în general noi modele de business. Până în 2023 traficul de date va mai creşte de 8 ori”
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO