Business Hi-Tech

După patru ani consecutivi de scădere a afacerilor, de la 68 mil. lei în 2018 la 30 mil. lei în 2022, şi pierderi cumulate de 24 mil. lei, Star Storage, una dintre cele mai vechi firme locale de IT, intră în insolvenţă pentru a „restructura datoriile din perioada pandemiei“

Cătălin Păunescu, fondator, CEO şi acţionar unic al Star Storage: Nu a fost o decizie pe care să o luăm uşor

Cătălin Păunescu, fondator, CEO şi acţionar unic al Star Storage: Nu a fost o decizie pe care să o luăm uşor

Autor: Adrian Seceleanu

16.12.2023, 17:07 655

Cătălin Păunescu, fondator şi CEO al companiei, spune că în acest an compania a revenit pe creştere şi că intrarea în insolvenţă „este un pas strategic pentru stabilitate şi reechilibrare operaţională“ La finele anului trecut Cătălin Păunescu a cumpărat înapoi, după 8 ani, de la Emerging Europe Accession Fund (EEAF) pachetul majoritar de acţiuni al societăţii (65% din acţiuni), devenind astfel acţionar unic.

Star Storage, una dintre cele mai cunoscute companii locale de IT - un furnizor de servicii de cloud şi infrastructură IT, digitalizare & automatizare şi procesare a docu­mentelor - a  anunţat intrarea în insolvenţă „pentru a-şi restructura datoriile acumulate în perioada pandemiei de Covid-19“, conform unui anunţ transmis de societate.

Decizia vine după ce începând cu anul 2019 compania a înregistrat an de an scăderi ale cifrei de afaceri şi a acumulat în perioada analizată pierderi de aproape 24 mil. lei. Con­form datelor de la Ministerul Finan­ţelor, în opt din ultimii zece ani (perioada 2013-2022) compania a avut pier­deri şi doar în doi dintre ei a înregistrat profit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO