Business Hi-Tech

Entersoft România are în plan investiţii de 5 mil. €

Entersoft România are în plan investiţii de 5 mil. €

Autor: Adrian Dumitrache

09.07.2014, 00:00 321

Producătorul de aplicaţii software Entersoft România va investi, în următorii trei ani, suma de cinci milioane de euro pentru continuarea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare tehnologică, creştere dinamică în pieţele verticale şi consolidarea prezenţei externe.

"Pentru atingerea acestor obiective, bugetul total prevăzut pentru investiţiile în cercetare şi dezvoltare, în perioda 2014-2016, este estimat să ajungă la cinci milioane euro. Extinderea departamentului cercetare-dezvoltare a început deja, cu o creştere planificată a numărului de angajaţi cu 50%. Noile produse se vor focaliza pe adăugarea de valoare, creşterea competitivităţii şi susţinerea creşterii clienţilor internaţionali ai companiei", se arată într-un comunicat al Entersoft România.

Mai mult, se spune în comunicat, toate produsele de bază ale companiei vor fi livrate atât pentru a fi instalate local (on premises), cât şi din cloud sau în regim de Software ca Serviciu (SaaS) pentru a oferi un nivel mai mare de flexibilitate.

Departamentul cercetare-dezvoltare al Entersoft a finalizat deja dezvoltarea versiunii a cincea a Entersoft Business Suite, care va permite clienţilor îmbunătăţirea abilităţii de a derula afaceri internaţionale, cu module care permit operarea eficientă pe pieţele externe.

Planurile de dezvoltare ale Entersoft au în vedere şi intensificarea activităţii pe verticale economice precum producţie, transporturi, instituţii private de învăţâmânt, cu soluţii şi produse care vor aduce clienţilor valoare adăugată în creşterea competitivităţii.

"Extinderea internaţională a fost un obiectiv cheie pentru Entersoft încă de la început. Alături de Atena, compania operează birouri la Sofia şi Bucureşti, iar din septembrie 2014 şi în Dubai, după doi ani de prezenţă prin parteneri locali. În mod curent, 13% din totalul veniturilor sunt generate din pieţe externe", se mai spune în comunicat.

Entersoft este listată la Bursa din Atena şi în ultimii ani a achiziţionat companii precum Nova Consulting, Retail Link, Cardisoft şi Alpha Software Solutions, pentru a-şi consolida poziţia în servicii, comerţ electronic, soluţii informatice pentru educaţie şi sector public.

Înfiinţată în 2008, Entersoft Romania este un furnizor de solutii software de business pentru companii mici si mijlocii, dar si pentru departamente ale marilor corporaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO