Business Hi-Tech

Evolio a lansat un nou eReader, Evobook 2

Evolio a lansat un nou eReader, Evobook 2

Autor: Claudiu Ilioiu

25.11.2011, 15:13 738

Evolio a lansat astăzi, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus 201, un nou eBook Reader, Evobook 2, şi propria librărie virtuală, eBooks.Evobook.ro.

Evobook 2 are 8 mm grosime şi 90 de grame, cu un ecran care imită hârtia reală. Contrastul este cu 50% mai mare faţă de predecesorul său, Evobook 1, iar autonomia este mărită cu 25%, se arată într-un comunicat al companiei.

Noul eReader dispune de accelerometru (G-Sensor) care modifică orizontal sau vertical textul afişat, în funcţie de poziţia în care este ţinut. Evobook 2 suportă o mare parte a formatelor de ebook-uri: PDF, ePub, TXT, PDB, FB2, HTML, RTF, MOBI şi Adobe DRM.

"Până acum, cititorii de cărţi electronice româneşti găseau la anumiţi furnizori diverse ebook-uri şi la alţi furnizori cititoare electronice, incompatibile uneori cu formatele digitale pe care le achiziţionau. Noi furnizăm, de astăzi, si conţinutul şi dispozitivul. 100% compatibil, 100% românesc", a declarat Liviu Nistoran, CEO Evolio.

Librăria virtuală eBooks.Evobook.ro comercializează peste 200 de ebook-uri ale unor autori celebri precum Paulo Coelho, Cory Doctorow, Lev Tolstoi, Gabriel Liiceanu, Mircea Cartarescu sau Constantin Noica, având în plan extinderea portofoliului de titluri la peste 1000 în următoarele luni.

Produsul poate fi comandat online, pe site-ul www.evobook.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO