Business Hi-Tech

Evolio lansează primul ceas inteligent sub un brand românesc. Cât va costa gadgetul şi ce funcţii are?

Evolio lansează primul ceas inteligent sub un brand...
16.10.2014, 13:49 1063
Evolio, unul dintre cei mai mari producători români de dispozitive mobile, va lansa primul ceas inteligent lansat de un brand românesc, care va purta numele X-watch, conform unui anunţ făcut de companie.
 
Ceasul va avea o grosime de 9,9 mm, display TFT de 1,54 inch şi rezoluţie de 240x240 px, şi va îmbina atât funcţionalităţi clasice precum afişarea orei şi declanşarea unei alarme, precum şi funcţii ca protecţie antifurt a smartphone-ului. 
 
Astfel, X-watch îşi va avertiza utilizatorul în cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicaţii preinstalate bazată pe tehnologia Bluetooth 4.0. Ceasul inteligent de la Evolio va permite localizarea prin GPS a poziţiei telefonului sau a tabletei. 
 
”Piaţa brăţărilor şi ceasurilor inteligente din România este de ordinul a 10.000 de unităţi anual, într-un stadiu incipient. În 2015, piaţa locală a acestor dispozitive ar putea ajunge la 50 000 de unităţi”, a spus Liviu Nistoran, Preşedinte Evolio. 
 
Preţul recomandat de vânzare a ceasului inteligent Evolio va fi de 199 de lei, produsul urmând a fi disponibil în oferta comercială a companiei la începutul anului viitor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO