Business Hi-Tech

Exclusiv ZF. Tranzacţie: Grupul software IPS Solutions cumpără un pachet „semnificativ” de acţiuni al furnizorului de soluţii IT Avaelgo din Timişoara, companie fondată de Mihai Tătăran. „Investiţia strategică semnificativă va permite Avaelgo să pătrundă pe pieţe noi”

Mihai Tătăran, CEO şi fondator Avaelgo

Mihai Tătăran, CEO şi fondator Avaelgo

Autor: Adrian Seceleanu

27.10.2023, 12:17 1820

Avaelgo, furnizor de soluţii IT din Timişoara şi unul dintre partenerii relevanţi pe plan local ai Microsoft, o companie fondată de antreprenorul Mihai Tătăran, cu afaceri de 22 mil. lei în 2022, a primit o „investiţie strategică semnificativă” din partea IPS Solutions, un grup activ pe piaţa software cu sediul central în Liechtenstein, în urma căruia firma românească va începe un proces de expansiune, inclusiv pe noi pie’e.

"Această investiţie strategică confirmă valoarea pe care o aducem clienţilor prin experienţa noastră în domeniul afacerilor şi tehnologiei, munca asiduă, abilităţile şi dedicarea echipei noastre", a declarat Mihai Tătăran, CEO şi fondator Avaelgo. "Suntem încântaţi să colaborăm cu IPS, deoarece experienţa lor în industrie şi resursele lor ne vor ajuta să accelerăm creşterea şi să creem sinergia necesară pentru a ne extinde pe pieţe noi, aducând serviciile noastre la nivelul următor."

"Avaelgo a demonstrat o capacitate de inovare remarcabilă şi un angajament profund în furnizarea de soluţii IT de excepţie. Credem că unindu-ne forţele vom putea oferi o valoare şi mai mare clienţilor din mai multe regiuni", a spus despre tranzacţie Juergen Cziesla, CEO al IPS.
„Investiţia strategică semnificativă din partea IPS Solutions marchează un moment de cotitură în cei 17 ani de evoluţie constantă ai companiei, care serveşte un portofoliu divers de clienţi interni şi internaţionali. Orientat spre creştere, parteneriatul va permite Avaelgo să pătrundă pe pieţe noi, să-şi consolideze prezenţa pe piaţa românească şi să inoveze, atrăgând noi talente, eficientizând operaţiunile şi accelerând ritmul dezvoltării soluţiilor bazate pe cloud cu tehnologie AI”, au spus reprezentanţii Avaelgo.

Cine este cumpărătorul? „IPS Solutions Group este lider pe piaţa europeană de software, cu birouri în Liechtenstein, Elveţia, Republica Cehă, Suedia şi Vietnam. Grupul a stabilit relaţii pe termen lung cu lideri de piaţă globali cărora le oferă servicii de calitate la cel mai bun preţ. Acestea includ consultanţă în tehnologie, soluţii digitale şi servicii cloud. Compania are expertiză în domeniul datelor şi business intelligence”.

În tranzacţie au fost implicaţi: Florin Cerna (BrinkThink), consultant strategic pentru fuziuni şi achiziţii, Alexandru Lefter (Legal Proof), consilier juridic, şi Alina Stăvaru (Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA), partener.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO