Business Hi-Tech

Facebook a ajuns sa valoreze nu mai putin de 17 mld. dolari

19.04.2010, 23:03 20

Facebook, cea mai populara retea sociala din lume, le-a interzisangajatilor sa-si mai vanda actiunile pe piata secundara, relateazaFinancial Times. Compania a luat aceasta decizie in conditiile incare cererea pe piata pentru actiunile sale a crescut foarte mult,iar unele tranzactii au ajuns sa evalueze compania la 17 miliardede dolari - de aproape trei ori mai mult decat evaluarea de 6,5miliarde de dolari realizata prin tranzactia cu rusii de la DigitalSky Technologies.

Actiunile Facebook sunt unele dintre cele mai cautate si au fostvandute fiecare cu 20 de dolari (15 euro) pe site-uri ca SharesPostsau SecondMarket, care faciliteaza vanzarea de actiuni catrecumparatori privati.

Noua politica a retelei sociale are in vedere prevenirea unorpotentiale conflicte legale intre partile implicate intr-o asemeneatranzactie.

"Facebook a implementat aceasta regula pentru a respecta legilede vanzare al actiunilor si pentru a proteja interesele companieisi ale angajatilor", a declarat un reprezentant al companieiamericane.

Fiind o companie care nu este listata pe bursa, Facebook trebuiesa limiteze numarul de actionari ai companiei la cel mult 500,potrivit regulilor impuse de Comisia de Valori Mobiliare din SUA.Imediat ce numarul actionarilor ar trece de 500 compania ar fiobligata sa publice datele financiare ca si cum ar fi listata labursa. Facebook are cu mult sub 500 de actionari, scrie FT, citandsurse apropiate companiei.

Compania a incetat sa mai emita actiuni pentru angajati in 2007.Cu peste 400 de milioane de utilizatori, dintre care un milion inRomania, Facebook este cea mai mare retea sociala din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO