Business Hi-Tech

Floarea, certSIGN: Pentru utilizatorii români problema securităţii informatice este la coada listei

Floarea, certSIGN: Pentru utilizatorii români problema...

Autor: Sebastian Tănase

21.04.2015, 14:39 546

Adrian Floarea, directorul furnizorului de servicii de certificare certSIGN, consideră că în România în momentul de faţă exista o lipsa acută de cultură în ceea ce priveşte ameninţările electronice, indiferent că este vorba despre companii sau utilizatori individuali, iar până în momentul când oamenii nu vor conştientiza pericolele securitatea informatică va rămâne la un nivel destul de redus.

“Legat de amenintarile cu care ne confruntam azi, pot spune că în general românii se pricep la toate. Ceea ce lipseşte în momentul de faţă este cultura în ceea ce priveşte identificarea ameninţărilor şi invăţăturile pe care le tragem în urma acestora”, a spus Floarea.

Directorul certSIGN este de părere că în ceea ce priveşte piaţa românească, informaţiile cu privire la riscurile la care se supun utilizatorii sunt aproape inexistente.

“In ceea ce priveste piata romaneasca nu exista niciun fel de informatii vis-à-vis de riscurile la care sunt supusi utilizatorii sau companiile. In momentul in care lumea a inceput sa constientizeze ca aplicatiile pe care le instaleaza nu sunt atat de sigure sau ca datele personale nu sunt pastrate doar in telefon si ca ele pot fi puse la dispozitia diverselor companii care ne ofera servicii pe gratis, este clar ca din acest punct de vedere utilizatorul incepe sa aibe o anumite constientizare a securitatii datelor sale. Situaţia este şi mai complicată la nivelul utilizatorului de rând şi a companiilor mici, deoarece în cazul în care se problema securităţii, ea ajunge să fie la coada listei”, a afirmat managerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO