Business Hi-Tech

Florin Talpeş, şeful Bitdefender: Dacă industria de IT din România se va împiedica de ceva şi va avea o “aterizare dură" va fi din cauza robinetului prea mic de resurse umane specializate. Clujul e deja supraîncălzit

Autor: Adelina Mihai, Adrian Seceleanu

30.10.2018, 23:25 5474

Cel mai mare risc de “aterizare dură” pentru industria de IT din România, care a crescut puternic în ultimii ani, este reprezentat de robinetul prea mic de resurse umane specializate, a declarat Florin Talpeş, fondator şi CEO al producătorului de soluţii de securitate cibernetică Bitdefdender, companie cu peste o jumătate de miliard de utilizatori la nivel global.

“Dacă industria aceasta se va împiedica de ceva în România va fi de faptul că nu reuşeşte să crească suficient robinetul de resurse umane specializate de care are nevoie”, a declarat Florin Talpeş marţi seara în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Naţională a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

“Industria de IT se dezvoltă într-un ritm între 10 şi 12% anual de ceva vreme. Dacă ne uităm la resursa umană clasică tradiţională - absolvenţii facultăţilor de IT, aici ritmul de creştere este mult mai mic.

Eu nu am mai auzit în ultimii ani industria plângându-se de calitatea absolvenţilor, industria se plânge foarte mult de numărul absolvenţilor. Vreau sa vă zic că vedem deja un fenomen care se întâmplă la Cluj - este ceea ce este descris ca <<hard landing>>>. Clujul este după părerea mea puţin supraînfierbântat, adică nevoia de resurse umane este mult mai mare decât ce poate să ducă întreaga regiune.”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO