Business Hi-Tech

Francezii de la Thales îl promovează pe Cristian Sfichi la conducerea operaţiunilor locale

Francezii de la Thales îl promovează pe Cristian Sfichi...

Autor: Cristina Bellu

31.01.2022, 12:08 619

Thales Romania, subsidiara locală a grupului francez activ în industriile aerospaţială, apărare şi electronica, anunţă numirea lui Cristian Sfichi în rolul de director general, începând cu ianuarie 2022.

El a preluat conducerea instituţiei de la Silviu-Grigore Agapi, cel care a coordonat business-ul companiei în ultimii zece ani, si care, începând cu acest an, urmează să se pensioneze.  

„Voi lucra îndeaproape cu partenerii locali şi cu echipele globale ale Thales pentru a consolida în continuare afacerea la nivel local şi pentru a sprijini transformarea digitală în domeniile apărării, guvernamental şi de securitate. Guverne, instituţii şi companii se bazează, de asemenea, pe Thales pentru furnizarea şi operarea de sisteme de satelit, iar această expertiză este acum disponibilă şi în România”, spune Cristian Sfichi.

Cristian Sfichi face parte din echipa Thales România din 2017, în funcţia de director Aerospace Defence & Security, perioadă în care a dezvoltat oportunităţi de business pe piaţa din România în domeniul apărării şi securităţii.

Licenţiat în fizică nucleară, cu diplomă Master of Science - „International Defense Sales & Marketing” la Royal Defense Academy şi Cranfield University, Cristian Sfichi activează în industria aerospaţială, de apărare şi securitate de aproape 25 de ani.

A început ca junior marketing officer pentru staţile tactice Racal (acum Thales) în România şi a fost implicat în primul program care a presupus transferul unei astfel de tehnologii către o companie românească. A fost unul dintre primele proiecte industriale de apărare implementate după 1989 în România.

Thales este furnizor al Forţelor Armate Române de câteva decenii şi a dezvoltat operaţiuni industriale în ţară începând cu 2007.

În 2019, Thales România a deschis în Bucureşti un Centru de Excelenţă în Inginerie menit să răspundă nevoilor pieţei locale, dar şi nevoilor de export. Odată cu deschiderea acestui Centru, Grupul Thales a investit semnificativ în echipamente şi software, dar şi în formare profesională şi furnizare de expertiză.

Echipa din Bucureşti deserveşte acum clienţi Thales din întreaga lume, în toate sectoarele de business: apărare, aeronautică, spaţiu, transporturi, identitate şi securitate digitală.

Centrul de Excelenţă în Inginerie a crescut progresiv de la 250, la aproximativ 800 de ingineri de software în 2021