Business Hi-Tech

Galaxy S6, primul smartphone Samsung care beneficiază de memorie Ufs 2.0

Galaxy S6, primul smartphone Samsung care beneficiază de...

Autor: Aurelian Mihai

13.11.2014, 20:45 1763

Potrivit dezvăluirilor făcute de ziarul sud-coreean ETNews citând un surse apropiate companiei, Samsung va folosi pentru telefonul Galaxy S6 cip-uri de memorie NAND cu tehnologie UFS 2.0, capabile să atingă viteze de transfer comparabile soluţiilor de stocare Solid State pentru PC şi laptop.

 La fel de ieftine ca dispozitivele eMMC folosite în prezent, cip-urile de memorie UFS (Universal Flash Storage) promit viteze de transfer de până la 1.2GB/s, obţinute cu un consum de energie mai mic decât este posibil cu tehnologiile actuale. Mai precis, îmbunătăţirile recente aduse formatului UFS 2.0 au permis reducerea la jumătate a consumului de energie comparat cu formatul eMMC 5.0.

Iniţiat de Samsung, Nokia şi Micron în anul 2007 şi susţinut de Joint Electron Device Engineering Council (JEDEC), noul standard UFS 2.0 este acum folosit de Toshiba şi SK Hynix, urmând ca şi Samsung să demareze producţia de masă a noilor cip-uri NAND flash în cursul săptămânilor viitoare.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO